• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Ο ρόλος του εργοστασιακού με τρόμαξε!
Τώρα όμως λατρεύω τα πάντα σ’ αυτόν!
Νέα 08/03/2021 - 13:01

Μετά από δύο έντονες ημέρες δουλειάς, με τον Fabio Quartararo να κάνει συνολικά 128 γύρους, ο Γάλλος - στα χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha πλέον -  κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στις δοκιμές. «Σήμερα τα πράγματα ήταν σίγουρα καλύτερα σε σχέση με χθες», είπε. «Ακόμα δυσκολεύομαι να αξιολογήσω επαρκώς την νέα μοτοσυκλέτα, όμως δοκίμασα αρκετά νέα εξαρτήματα και ακόμα προσπαθώ να τα κατανοήσω. Δεν ένιωθα ιδιαίτερα άνετος με το νέο ψαλίδι, αν και πρέπει να το δοκιμάσω περισσότερο σε όλες τις συνθήκες. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι αυτή που έγινε στο πλαίσιο και πρέπει να βρω τώρα την κατάλληλη αίσθηση με αυτό».

Το πλαίσιο είναι ίσως η μεγαλύτερη διαφορά στη μοτοσυκλέτα της Yamaha και ο Fabio συνέχισε λέγοντας: «Για την ώρα δεν μου δίνει ακριβώς την ίδια αίσθηση όπως αυτό του 2019, που ήταν πραγματικά απίστευτο. Προσπαθούμε να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση κι έχουμε ακόμα τρεις ημέρες δοκιμών για να τα καταφέρουμε».

Όσο για τους χρόνους που πέτυχε και τους αντιπάλους του, ο Quartararo τόνισε: «Αυτά είναι απλά τεστ. Δεν ξέρουμε άλλωστε τι δοκιμάζει ο καθένας. Εγώ θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στα νέα εξαρτήματα που έχουμε. Πρέπει όμως να πω ότι οι χρόνοι μου σήμερα ήταν πραγματικά καλοί, τόσο στον ένα γύρο όσο και στη σταθερότητα. Νιώθω καλά! Δεν το είχα πει νωρίτερα, αλλά πραγματικά τους τελευταίους μήνες σκεπτόμενος τις ευθύνες που αναλαμβάνω ως εργοστασιακός, ήταν κάτι που με τρόμαξε λίγο! Τώρα όμως συνειδητοποίησα ότι αγαπώ αυτό το ρόλο. Λατρεύω να παίρνω αποφάσεις αναφορικά με τη μοτοσυκλέτα και να δίνω την κατεύθυνση».

Ο Γάλλος έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, ότι είναι πάρα πολύ δυνατός στον ένα γύρο. «Η αίσθηση που έχω κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων είναι απίστευτη και δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο σε όλη μου τη ζωή! Ούτε ακόμα και μέσα στον Αγώνα! Στο γύρο πριν κάνεις την επίθεση στο χρόνο υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση. Φοβάσαι, αλλά μετά, στην τελευταία στροφή, ανοίγεις το γκάζι και τα πάντα εξαφανίζονται. Είναι τρελό το ότι δεν ξέρεις ποτέ αν θα πέσεις ή όχι. Είναι 100% αδρεναλίνη γιατί εκείνη τη στιγμή δίνεις τα πάντα!»

Τέλος, τον ρώτησαν αν ο Cal Crutchlow του έδωσε κάποια συμβουλή: «Ναιμ με τον Cal έχουμε καταπληκτική σχέση αι με βοηθάει πάρα πολύ. Κρατώ τις συμβουλές του για μένα, αλλά το ότι έχουμε έναν τόσο σημαντικό δοκιμαστή είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να τον να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Έκανα 6 «τρελούς» γύρους στο τέλος!

« Προηγούμενο άρθρο

Αεροδυναμικά και σύστημα εκκίνησης στο επίκεντρο για την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA