• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Τo MotoGP είναι ένα παιχνίδι
Η φιλία και η αγάπη είναι μεγαλύτερα πράγματα
Νέα 02/03/2021 - 17:04

Ο 2ος του περσινού Πρωταθλήματος, ο Franky Morbidelli μίλησε σήμερα σε λίγους επιλεγμένους δημοσιογράφους από όλον τον κόσμο, διαδικτυακά και ο Δημήτρης Διατσίδης ήταν βέβαια ανάμεσα σε αυτούς. 

Είναι πάντα ευχάριστο να μιλάς με τον πιο ευχάριστο και πιο φιλοσοφημένο οδηγό του MotoGP και ο ΔΔ δεν έχασε την ευκαιρία να τον ρωτήσει για το τι καλλιτέχνης θα ήθελε να είναι – μεταξύ ζωγράφου και μουσικού όπως είπε χαρακτηριστικά χθες ο Razali: «Ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που παρουσιάζει τον εαυτό του, είναι πραγματικά σαν καλλιτέχνης… είτε μουσικός, είτε ζωγράφος, είναι ένας καλλιτέχνης του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στους δύο τροχούς! Είναι πραγματικά ευχάριστο να του μιλάς και να συζητάς μαζί του. Είναι ήρεμος, συγκεντρωμένος και έχει πολύ καλή άποψη για τη ζωή. Άρα μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Ωστόσο μέσα στην πίστα είναι το ίδιο σκληρός και επιθετικός όπως και οι υπόλοιποι». 

O Franky χαμογελαστός απάντησε ότι του ταιριάζει ο ρόλος του μουσικού, γιατί έχει καλύτερη σχέση με τη μουσική και γιατί έχει το ρυθμό μέσα του (προφανώς λόγω της μισής Βραζιλιάνικης καταγωγής).

Αρχικά ο Μorbidelli είπε: “Αν καταφέρω να επαναλάβω ότι πέρυσι θα είναι εξαιρετικά. Έχω το ίδιο κίνητρο και η διαφορά της μοτοσυκλέτας μου με τις εργοστασιακές δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο θα ήταν αν βρισκόμασταν σε κανονική περίοδο. Με το πάγωμα της εξέλιξης οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ κοντά”. 

“Θα συγκεντρωθούμε στις λεπτομέρειες φέτος και στη χειμερινή προπόνηση επικεντρώθηκα στο να βελτιώσω τη δύναμή μου για να είμαι γρήγορος στον ένα γύρο. Έκανα ειδική προπόνηση και στο γυμναστήριο σε αυτόν τον τομέα”. 

“Περιμένω εκτός από την Yamaha, την Ducati που με τον Miller έδειξε πέρυσι πολύ δυνατή στο τέλος της χρονιάς και την Suzuki. Αυτές θα είναι οι δύο κύριες αντίπαλες δυνάμεις φέτος”.

Σε σχετική ερώτηση για το τι άλλαξε πέρυσι σε σχέση με το 2019 που τον υποσκέλισε ο Fabio Quartararo, είπε: “Έγινα πιο σοβαρός με τη δουλειά μου, άρχισα να προπονούμαι περισσότερο και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα. Τώρα είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, αλλά μου αρέσει αυτό που πήρα πίσω πέρυσι και έτσι το κάνω με ευχαρίστηση”. 

Με την ευκαιρία απάντησε σε ερώτηση του ΔΔ για το ότι ο Valentino Rossi είχε πιστέψει στον ίδιο από το 2018 που ήταν μέτρια χρονιά με την Honda της Marc VDS, παρακολουθώντας τις προπονήσεις στο Ράντσο: “Τον χαρακτήρα του άλλου μπορείς να τον καταλάβεις καλύτερα στην προπόνηση, καθώς και τη συμπεριφορά του σε κάθε κατάσταση. Βέβαια στον Αγώνα στο MotoGP βάζουμε κάτι παραπάνω, αλλά με ξέρει όλα αυτά τα χρόνια από τις προπονήσεις και γι αυτό πίστεψε σε μένα αρχικά το 2012 και μετά και το 2018 που δυσκολεύτηκα στην πρώτη μου χρονιά στη μεγάλη κατηγορία”. 

“Ο Valentino δεν με βλέπει και μένα και τα άλλα παιδιά της Ακαδημίας VR|46 σαν αντιπάλους. Είναι υπερήφανος όταν παίρνουμε καλά αποτελέσματα, που επιβεβαιώνουν ότι γίνεται καλή δουλειά στην Ακαδημία. Είναι χαρούμενος με την κληρονομιά που αφήνει σε μας”. 

O 26χρονος απάντησε και στο πως θα βλέπει ο ίδιος τον Valentino όταν θα μπαίνει στο γκαράζ της Petronas SRT: “Πιστεύω ότι οι σκέψεις μας δεν είναι μονοσήμαντες. Πηγαίνουν σε πολλές κατευθύνσεις. Μπορεί τη στιγμή που μπαίνω στο γκαράζ να τον βλέπω σαν αντίπαλο και σε πέντε λεπτά να τον βλέπω σαν τον καλύτερό μου φίλο. Περισσότερο νομίζω ότι θα υπερισχύει το να τον βλέπω σαν αντίπαλο”. 

Στο MotoGP όπως είναι γνωστό ο μεγαλύτερος αντίπαλος κάθε οδηγού είναι ο ομόσταυλός του, καθώς ο “teammate” είναι αυτός που έχει την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα με σένα...

“Ελπίζω να είμαι δίκαιος με όλους τους φίλους μου και με τον Valentino βέβαια, μέσα στην πίστα. Θα είμαι αντίπαλός του, αλλά πάντα θα θυμάμαι ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο πράγμα από την φιλία και την αγάπη. To ΜotoGP είναι ένα παιχνίδι, αλλά στη ζωή τα άλλα είναι μεγαλύτερα”. 

Τέλος πέρα από αυτή τη σημαντική δήλωση, η οποία χαιρετήθηκε με υπερθετικό τρόπο και από τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, ρωτήθηκε το τι πιστεύει για την επάνοδο του Marc Marquez στην αγωνιστική δράση: “Φαίνεται ότι ο τραυματισμός του είναι πολύ σοβαρός, δεν θυμάμαι κανένα οδηγό MotoGP να μένει ένα χρόνο έξω από τους Αγώνες.

Είμαστε άνθρωποι και ο οργανισμός μας θυμάται τον πόνο. Θα είναι δύσκολο να επανέλθει στο 100% γρήγορα. Αλλά από την άλλη είναι ένας μεγάλος αθλητής και θα επανέλθει”.

 

 

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δύσκολοι μήνες ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα επίθεση του Andrea Dovizioso στον Dall’Igna!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA