• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DE PUNIET: Σε άριστη φυσική κατάσταση
Ο Γάλλος νιώθει τα οφέλη της προπόνησης, δίπλα στον Yves Demaria
Νέα 16/02/2010 - 09:44

Ο ΓΑΛΛΟΣ ΝΙΩΘΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ YVES DEMARIA

 

Το 2009, ο Randy de Puniet εμπιστεύτηκε το συμπατριώτη του και 3 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MX3, Yves Demaria, για την προπόνησή του και τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης. Οι δύο άντρες οργάνωσαν ένα πυκνό πρόγραμμα προπόνησης το οποίο ακολούθησαν πιστά, για ολόκληρη την περσινή σεζόν και χάρις στο οποίο, ο De Puniet είναι ίσως ο δυνατότερος σωματικά αναβάτης στο grid.

 

Ο ίδιος ο Γάλλος δηλώνει ότι νιώθει τα οφέλη της προπόνησης δίπλα στον πολύπειρο Demaria. "Ο Yves είναι ένας καλός φίλος και πραγματικά σέβομαι την εντυπωσιακή καριέρα του. Όταν αποφάσισα να του εμπιστευτώ την προπόνησή μου, οι περισσότεροι έλεγαν ότι η επιλογή μου ήταν περίεργη. Θα μπορούσα να έχω προσλάβει έναν προσωπικό γυμναστή ή έστω έναν πρώην αναβάτη Grand Prix, όμως ήμουν σίγουρος ότι ο Yves ήταν ο καταλληλότερος για αυτή τη δουλειά. Είναι πολύ δυνατός, όπως όλοι οι αναβάτες MX και ήξερα ότι θα μπορούσε να μου δείξει πως να βελτιώσω τη φυσική μου δύναμη, τη συγκέντρωσή μου, αλλά και γενικότερα τον τρόπο που οδηγώ. Η προπόνησή μας δεν περιλαμβάνει μόνο σωματική άσκηση, αλλά και πνευματική προετοιμασία. Ο Yves ήταν αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω!", δήλωσε ο De Puniet.

De Puniet  2
De Puniet 2

 

"Σχεδιάσαμε μαζί ένα τακτικό πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει αεροβική και αναεροβική άσκηση. Ταυτόχρονα, κάνω τακτικά εξετάσεις αίματος και μπορώ να ελέγχω την κατάσταση του σώματός μου συνεχώς", συμπλήρωσε ο Γάλλος.

 

Ο Demaria, Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX3 το 2004, το 2006 και το 2007, εξήγησε πως προέκυψε η συνεργασία με τον De Puniet. "Γνώρισα τον Randy πριν από 10 χρόνια, σε αγώνα Supermoto και ταιριάξαμε αμέσως. Στη συνέχεια, κάθε χειμώνα κάναμε μαζί προπόνηση MX. Στο τέλος της σεζόν του 2008 μου σύζητησε να τον βοηθήσω να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να βελτιώσει τη συγκέντρωσή του στους αγώνες. Θεώρησα ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειριά και για τους δυο μας. Σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει ποδήλατο και τρέξιμο και φυσικά motocross, enduro και supermotard."

De Puniet 3
De Puniet 3

 

"Σε σχέση με έναν αναβάτη MX, ο αγωνιζόμενος στα MotoGP χρειάζεται λιγότερη γυμναστική. Για τα GP πρέπει κανείς να είναι αδύνατος και όχι ιδιαίτερα μυώδης. Αντίθετα, οι αγωνιζόμενοι στο MX πρέπει να έχουν μεγάλη σωματική δύναμη και πρέπει να προπονούνται συνεχώς με τη μοτοσυκλέτα. Κατά τη γνώμη μου, για να είσαι σε κορυφαίο επίπεδο είναι απαραίτητο να έχεις άριστη φυσική κατάσταση και να ζεις μια πολύ υγιεινή ζωή. Πρέπει να προπονείσαι σκληρά και να προσέχεις τη διατροφή σου. Κυρίως όμως, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις μεγάλες θυσίες!", ολοκλήρωσε ο Demaria.

Επόμενο άρθρο »

ESPARGARO: Συμμετείχε σε αγώνες αυτοκινήτου στον πάγο

« Προηγούμενο άρθρο

CAPIROSSI: Δεν προβληματίζεται από την καθυστέρηση παρουσίασης των καινούριων κινητήρων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα