• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
GUARESCHI: Εξηγεί τις διαφορές της νέας Ducati
Η νέα Desmosedici με τη ματιά του Ιταλού
Νέα 12/02/2010 - 09:56

Η ΝΕΑ DESMOSEDICI ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ

 

Οι Casey Stoner και Nicky Hayden δούλεψαν σκληρά στην Sepang, ώστε να εξελίξουν σε ικανοποιητικό βαθμό το καινούριο πρωτότυπο της Ducati, την Desmosedici GP10. Η εξέλιξη θα συνεχιστεί στο επόμενο σκέλος των δοκιμών της Μαλαισίας, στα τέλη Φεβρουαρίου.

 

Η μοτοσυκλέτα έχει αρκετές διαφορές από την προκάτοχό της και ο Team Manager της ομάδας, Vittoriano Guareschi – που είναι ταυτόχρονα και αναβάτης δοκιμών για την ομάδα στα MotoGP – είναι ο πλέον κατάλληλος για να εξηγήσει τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί.

 

"Η μοτοσυκλέτα έχει πολλά καινούρια εξαρτήματα", δήλωσε ο Ιταλός. "Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ο κινητήρας. Η Ducati επέστρεψε σε διάταξη ανάφλεξης "Big Bang", αντί για την "Screamer", που χρησιμοποιούσε τα τρία τελευταία χρόνια. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή, είναι η στήριξη του καθίσματος (υποπλαίσιο), που είναι πολύ πιο άκαμπτη από πέρσι, γεγονός που βελτιώνει την αίσθηση του αναβάτη. Η αίσθηση από το πίσω ελαστικό είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν. Το πιρούνι είναι καινούριο, της Öhlins, με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και καιρό. Με αυτό, οι αναβάτες μπορούν να πιέσουν πολύ περισσότερο στο φρενάρισμα και αυτό μας δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα."

 

Ο Guareschi πρόσθεσε: "Μια ακόμα σημαντική διαφορά είναι το ψαλίδι. Τώρα είναι αλουμινένιο, αλλά έχουμε και την εναλλακτική επιλογή του ανθρακονημάτινου. Με το συγκεκριμένο υλικό, είναι ευκολότερο να ρυθμίσουμε τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Τέλος, το fairing είναι αναβαθμισμένο σε σχέση με το 2009. Είναι το ίδιο αεροδυναμικό κέλυφος, που δοκιμάσαμε στους 4 τελευταίους περσινούς αγώνες. Αυτό που μένει τώρα, είναι να δούμε πόσο καλά αποδίδουν αυτές οι αλλαγές μέσα στην πίστα!"

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Σταματάει τις συζητήσεις για τα μελλοντικά του σχέδια

« Προηγούμενο άρθρο

Ο LORENZO ζητάει περισσότερη συμμετοχή στην εξέλιξη της Μ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα