• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SPIES: Υψηλές Προσδοκίες
Ο Τεξανός συνεχίζει να εντυπωσιάζει
Νέα 07/02/2010 - 11:39

Ο ΤΕΞΑΝΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ

 

Η πορεία του Ben Spies στην παρθενική του χρονιά στα MotoGP είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα όσους ασχολούνται με τους αγώνες μοτοσυκλέτας. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ένα βάθρο θα είναι άθλος για φέτος και μια νίκη, πρακτικά αδύνατη. Ο Τεξανός δηλώνει ικανοποιημένος αν τερματίζει σταθερά στην 6η με 8η θέση.

 

Από την άλλη πλευρά, ο ταλαντούχος αναβάτης έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τις ικανότητές του και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Πρόσφατα, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Kevin Schwantz δήλωσε ότι ο Spies έχει ότι χρειάζεται για να πάρει μια νίκη φέτος: "Πιστεύω ότι ο Ben θα νικήσει σίγουρα σε έναν αγώνα το 2010. Μαθαίνει γρήγορα, προσαρμόζεται ομαλά στα νέα δεδομένα και πιστεύω ότι μια νίκη θα έρθει φέτος. Δε θα είναι εύκολο, αλλά ο Ben έχει σίγουρα την ικανότητα. Το απέδειξε εξάλλου και πέρσι."

Spies 2
Spies 2

 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί, ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Schwantz έγιναν πριν τις δοκιμές της Sepang, όπου ο Spies έγραψε τη δεύτερη μέρα, τον 5ο ταχύτερο χρόνο, πίσω από τους λεγόμενους "Fantastic Four". Έτσι ο Τεξανός έδωσε μια προειδοποίηση ότι θα είναι παρόν το 2010 και θα πιέζει δυνατά για την κορυφή. Ήδη ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Τεξανού rookie: "Όλος ο κόσμος περιμένει πολλά από τον Ben. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός αναβάτης, με σπουδαίο ταλέντο. Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικός, διότι έχει την ικανότητα, την ταχύτητα αλλά και το ψυχικό σθένος. Φυσικά, επίζω να είναι πιο αργός από τους πρωτοπόρους, διότι 4 τόσο γρήγοροι αναβάτες είναι ήδη πάρα πολλοί!"

 

Αλλά και ο επικεφαλής της Yamaha, ο Lin Jarvis επαίνεσε τις ικανότητες του Spies: "Ο Ben έχει μπροστά του μια χρονιά μαθητείας. Πιστεύω ότι είναι ήδη έτοιμος, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι μπορεί να διεκδικήσει νίκες. Ο Ben θα έχει μια ολόκληρη χρονιά να εγκληματιστεί σε ένα νέο για αυτόν περιβάλλον και δεν πρόκειται να υπάρξει πίεση από την πλευρά της Yamaha προς εκείνον. Πιστεύω ότι θα δούμε συναρπαστικούς αγώνες και δεν έχω αμφιβολία ότι ο Ben μπορεί να παλέψει για το βάθρο. Το σημαντικό πάντως είναι να γίνεται ένα βήμα κάθε φορά. Πάντως, το συμβόλαιό του με την Yamaha είναι για δύο χρόνια και ακόμα δεν είναι σίγουρο σε ποια ομάδα θα βρίσκεται το 2012."

 

Είναι γεγονός ότι ο Spies εντυπωσιάζει όσους ασχολούνται με τα MotoGP κάθε φορά που βγαίνει στην πίστα. Σίγουρα έχει ακόμα πολλά να μάθει, αλλά εξίσου σίγουρα μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέσα στα επόμενα χρόνια. Αρκεί αυτές οι υψηλές προσδοκίες να μη δημιουργήσουν πίεση και άγχος στον Τεξανό αναβάτη. Ο ίδιος πάντως, παρουσιάζεται ιδιαίτερα προσγειωμένος και συνειδητοποιημένος, τονίζοντας ότι μαθαίνει μέρα με την ημέρα και ότι απέχει ακόμα από την κορυφή του χώρου. Αυτή είναι μια τακτική που σίγουρα θα βοηθήσει τον rookie της Tech 3 Yamaha και δε θα τον εκτρέψει από τους πραγματικούς του στόχους για φέτος.

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: "Ξέχασα πως οδηγούμε!"

« Προηγούμενο άρθρο

RIZLA SUZUKI: Θετικά τα πρώτα δείγματα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA