• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Σκέψεις για παράταση της καριέρας του, λόγω της επιστροφής στα 1000cc
O Ιταλός ενθουσιασμένος με την επιστροφή στα 1000cc
Νέα 06/02/2010 - 10:25

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ 1000cc

 

Ο Valentino Rossi δήλωσε πρόσφατα ότι θα μπορούσε να παρατείνει σημαντικά την καριέρα του, συνεχίζοντας να αγωνίζεται για καιρό με 1000άρια MotoGP. Όπως είναι ήδη γνωστό, στο τέλος του 2011 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βάζει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα αμφιλεγόμενα 800άρια και επιστρέφει στον παραδοσιακό κυβισμό των 1000cc, με σκοπό να αυξήσει το θέαμα, αλλά κυρίως να μειωθούν τα έξοδα των ομάδων.

 

Ο Rossi, που έχασε τον τελευταίο Τίτλο στα 990cc, το 2006, υπαινίχθηκε ότι τα 1000άρια τον βάζουν σε σοβαρές σκέψεις παράτασης της απόσυρσής του από τους αγώνες: "Θεωρητικά, είμαι πανευτυχής για την επιστροφή στα 1000cc, διότι είναι πολύ πιο ευχάριστα στην οδήγηση από τα 800cc. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε το πως θα εφαρμοστούν οι τεχνικοί κανονισμοί για τους νέους κινητήρες, για να πούμε με βεβαιότητα ότι οι νέες μοτοσυκλέτες θα είναι εξίσου διασκεδαστικές με τις αντίστοιχες του 2006. Όπως και να έχει, η επιστροφή στα 1000cc είναι μια σημαντική πρόκληση, που μου δίνει σημαντικό κίνητρο ώστε να παρατείνω την καριέρα μου στα MotoGP για αρκετό χρόνο."

 

Αναφερόμενος σε πιο βραχυπρόθεσμα ζητήματα, ο Rossi εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, σχετικά με τους νέους περιορισμούς για τους κινητήρες που θα ισχύσουν το 2010. Με σκοπό να ελαττωθούν τα έξοδα, οι αναβάτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 6 κινητήρες για τους 18 γύρους του Πρωταθλήματος.

 

"Αυτός ο κανονισμός δεν είναι ότι καλύτερο για τα MotoGP. Θα κάνει τη ζωή όλων πολύ δύσκολη και για εμένα είναι μια λανθασμένη απόφαση. Ο κανονισμός στοχεύει στον περιορισμό των εξόδων, πιστεύω όμως ότι οι κινητήρες πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 ή 10. Οι ομάδες θα ήταν πιο άνετες και το ρίσκο μικρότερο", δήλωσε ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGP: Τα 800άρια δίπλα στα 1000άρια το 2012

« Προηγούμενο άρθρο

TECH 3: Σημαντική Πρόοδος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA