• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTOGP: Τα 800άρια δίπλα στα 1000άρια το 2012
Συνύπαρξη των δύο γενιών
Νέα 06/02/2010 - 10:51

ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΕΝΙΩΝ

 

Είναι γνωστό ότι τα τετράχρονα 800άρια θα αντικατασταθούν το 2012, από τα παραδοσιακά 1000άρια στα MotoGP. Όμως, φαίνεται τελικά ότι για κάποιο χρόνο οι δύο γενιές θα συνυπάρξουν στις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Την Παρασκευή, μετά το τέλος των δοκιμών στην Sepang, ο Carmelo Ezpeleta ανακοίνωσε ότι το grid του 2012 θα είναι ανάμικτο, τόσο με τις νέες μοτοσυκλέτες των 1000cc, όσο και με τις προηγούμενες των 800cc.

 

Είναι γεγονός ότι η απόφαση για επιστροφή στον παραδοσιακό κυβισμό των 1000cc ήταν μια ομόφωνη απόφαση, όσων συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως κάποιοι κατασκευαστές θέλουν να αποσβέσουν σε κάποιο βαθμό την επένδυση που έκαναν σε θέματα R&D για του κινητήρες των 800cc και έτσι, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με αυτούς.

 

Ο Ezpeleta πέταξε στην Μαλαισία για να συζητήσει με τους κατασκευαστές τις λεπτομέρειες των νέων κανονισμών. Μετά από αρκετές συζητήσεις, οι δύο πλευρές κατέληξαν ότι πρέπει να δοθεί κάποια παράταση ζωής στα 800άρια, πριν αυτά εξαφανιστούν ολοκληρωτικά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Βεβαίως, λεπτομέρειες για τους κανονισμούς που θα ισχύσουν το 2012 δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί, αλλά αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνων στις 17 Φεβρουαρίου, στη Βαρκελώνη. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα έχει μικτό grid. Το 2002, όταν τα τετράχρονα 990cc πρωτοεμφανίστηκαν στους αγώνες, οι περισσότερες ομάδες έτρεχαν ακόμα με δίχρονα 500cc. Το grid μονοπωλήθηκε τελικά από τετράχρονες μοτοσυκλέτες, το 2003.

Επόμενο άρθρο »

SEPANG TEST: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΜΕΡΑ

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: Σκέψεις για παράταση της καριέρας του, λόγω της επιστροφής στα 1000cc

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA