• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
TECH 3: Σημαντική Πρόοδος
Θετικό το πρώτο test για τη Γαλλική ομάδα
Νέα 06/02/2010 - 10:03

ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ TEST ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

Οι Colin Edwards και Ben Spies δεν ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στην πίστα της Sepang, μέχρι αυτή να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, το δίδυμο των αναβατών από το Texas δοκίμασε τις Yamaha του, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο, έως ότου η βροχή διέκοψε εκ νέου την προσπάθειά τους.

 

Ο Spies έδειξε ακόμα μια φορά τις δυνατότητές του, όταν πέτυχε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο των δοκιμών (2’02.266), παρότι ο ίδιος δήλωσε ταλαιπωρημένος από το jetlag. Δουλεύοντας εντατικά με τους μηχανικούς της ομάδας Monster Yamaha Tech 3, ο Τεξανός προσπάθησε να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ στις απαιτήσεις της YZR-M1. Ειδικότερα, παρουσίασε πρόοδο στο φρενάρισμα, καταφέρνοντας να βελτιώσει τον ταχύτερό, από την Πέμπτη, κατά ένα δευτερόλεπτο.

 

Ο Edwards, που ήταν ο 3ος ταχύτερος την Πέμπτη, τερμάτισε τελικά στην 7η θέση της κατάταξης, με καλύτερο χρόνο 2’02.479. Δηλαδή, 0.2 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Spies. Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι ο 35χρονος αναβάτης δοκίμασε εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις, σε σχέση με τον team mate του.

 

Ben Spies

 

"Οδήγησα αρκετά καλά, όσο πιο δυνατά μπορούσα, σε σχέση με το πως αισθανόμουν. Δεν ψάχνω για δικαιλογίες, όμως δεν ένιωθα καλά, λόγω του jetlag. Οι δοκιμές πάντως ήταν ικανοποιητικές, διότι άρχισα να προσαρμόζω το οδηγικό μου στυλ στην Μ1. Είναι δύσκολο να αλλάξω κάποιες από τις συνήθειες που είχα στα Superbike, προς το παρόν, αλλά έχω βελτιωθεί σημαντικά σε κάποιους τομείς, όπως το φρενάρισμα."

 

"Σήμερα ένιωσα πιο άνετα και πιο φυσικά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ήμουν 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγορος, σε σχέση με την πρώτη μέρα οπότε η πρόοδος είναι εμφανής. Πάντως πρόκειται για μια πίστα που δύσκολα τη μαθαίνεις. Είναι πολύ μακριά και φαρδιά, αλλά πιστεύω ότι ο ρυθμός μου ήταν αρκετά ικανοποιητικός. Το έχω πει αρκετές φορές, αλλά θα το επαναλάβω. Ακόμα βρίσκομαι σε διαδικασία εκμάθησης! Οι άνθρωποί μου στην ομάδα της Monster Yamaha Tech 3 ήταν και πάλι καταπληκτικοί. Προσπαθούμε πολύ όλοι μας και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει"

 

Colin Edwards

 

"Ήταν καταπληκτικές δοκιμές και πραγματικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος. Το πρώτο θετικό ήταν η απόδοση του κινητήρα. Φαίνεται ότι οι μηχανικοί της Yamaha έχουν κάνει το μοτέρ πιο δυνατό και πιο αξιόπιστο. Η επιτάχυνση στην έξοδο της στροφής ήταν ένα πρόβλημα πέρσι, το οποίο με τον καινούριο κινητήρα έχει σταματήσει να υφίσταται. Δοκίμασα αρκετά πράγματα με το πλαίσιο και βρήκα κάποιες ρυθμίσεις που μου έδωσαν εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα μου. Βεβαίως, εντόπισα και άλλα πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Πάντως, ήταν πολύ ικανοποιητικές δοκιμές και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό."

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Σκέψεις για παράταση της καριέρας του, λόγω της επιστροφής στα 1000cc

« Προηγούμενο άρθρο

DUCATI: Ευχαριστημένοι από τις δοκιμές της Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA