• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SPIES: Ώριμος και προσγειωμένος
Τί περιμένει ο Τεξανός για την πρώτη χρονιά συμμετοχής του
Νέα 29/01/2010 - 09:30

Ο Ben Spies είναι για πολλούς ο πιο ελπιδοφόρος φετινός rookie, ειδικά μετά τον τερματισμό του στην 7η θέση, στην wildcard συμμετοχή του στον αγώνα της Valencia. Ο 25χρονος Τεξανός θα αγωνιστεί φέτος δίπλα στο συμπατριώτη και φίλο του, Colin Edwards, με την ομάδα Monster Yamaha Tech3.

 

Ο ίδιος ο Spies είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και όπως εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξή του, νιώθει ότι αυτό είναι το σωστό σημείο για να ξεκινήσει μια επιτυχημένη καριέρα στο δύσκολο χώρο του MotoGP. "Πήρα την απόφασή μου, πριν κατακτήσω τον Τίτλο στα Superbike. Ένιωθα ότι ακόμα και αν δεν κατακτούσαμε τον Τίτλο, ήμασταν οι δυνατότεροι, για το μεγαλύτερο διάστημα. Πίστευα ότι δεν είχα κάτι άλλο να μάθω μένοντας στα Superbikes για έναν ακόμα χρόνο", δήλωσε ο Aμερικάνος.

 

"Η ευκαιρίες μου στο μέλλον δε θα ήταν πολλές και νομίζω ότι ήταν ο σωστός χρόνος για να βρεθώ δίπλα σε αναβάτες όπως ο Valentino Rossi, ο Casey Stoner, ο Dani Pedrosa και ο Jorge Lorenzo. Επίσης, ανεβαίνουν αρκετοί ταλαντούχοι αναβάτες από τα 250cc, που γνωρίζουν καλά τις πίστες. Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπίσω και αυτούς, οπότε δεν υπήρχε άλλος χρόνος για χάσιμο. Τώρα έχω να μάθω αρκετά πράγματα και ελπίζω η διαδικασία εκμάθησης και προσαρμογής να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα", συμπλήρωσε ο Spies.

 

"Πιστεύω ότι θα χρειαστώ μια ολόκληρη σεζόν για να προσαρμοστώ πραγματικά. Αν τη δεύτερη σεζόν δε βελτιωθώ χαρακτηριστικά, θα αποδεχτώ ότι δεν είμαι αρκετά γρήγορος για να οδηγώ μαζί με αυτούς τους αναβάτες, που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Ξέρω ότι είμαι γρήγορος και ότι μπορώ να ακολουθήσω το ρυθμό των αγώνων, αλλά προς το παρόν πρέπει να συνηθίσω πάνω στη μοτοσυκλέτα και να μπορώ να φτάνω με άνεση στο όριο. Στη συνέχεια, θα επανεκτιμήσω την κατάσταση για να δω που βρίσκεται το προσωπικό μου όριο: Αν είναι δηλαδή κοντά στους πρωτοπόρους ή αν με περιορίζει απλά στην 8η, ή τη 10η θέση", συμπλήρωσε ο Τεξανός.

 

Πάντως, το αφεντικό της Tech3, ο Hervé Poncharal μοιράζεται ακριβώς τους ίδιους στόχους με τον Αμερικάνο, για την πρώτη του πλήρη χρονιά στη Μεγάλη Κατηγορία. "Αυτό που θέλει από εμένα είναι να μάθω και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Νομίζω ότι το πρώτο μισό της χρονιάς, τα αποτελέσματά μου δε θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, ενώ αργότερα θα βελτιωθούν. Μόλις νιώσω άνετα στη μοτοσυκλέτα και κινούμαι ικανοποιητικά, θα πρέπει να ανέβω ένα ακόμα σκαλί και να βρω ακόμα περισσότερη ταχύτητα, αν θέλω να βελτιωθώ ουσιαστικά σαν αναβάτης και να ακολουθήσω τους πρωτοπόρους. Είναι κάτι που θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και τόσο ο Hervé, όσο και η Yamaha με στηρίζουν απόλυτα."

 

"Σίγουρα, ο στόχος είναι η δεκάδα. Η 7η θέση στην Valencia ήταν σα νίκη για εμένα διότι ξέρω πόσο δύσκολη ήταν και πόσο καλά χρειάστηκε να οδηγήσω για την κατάκτησή της. Ο κόσμος δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο δύσκολο είναι το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα του MotoGP. Αν τερματίσουμε δύο ή τρεις φορές φέτος στην πέμπτη ή την έκτη θέση θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Πιστεύω ότι για να ανέβω στο βάθρο, θα πρέπει να οδηγήσω ιδιαίτερα καλά. Θα πρέπει ή εγώ να κάνω έναν τέλειο αγώνα ή οι προπορευόμενοι αναβάτες να κάνουν αρκετά λάθη και να είναι άτυχοι. Η επίτευξη ενός βάθρου θα είναι κάτι σα θαύμα για εμένα και βεβαίως θα μου δώσει μεγάλη χαρά", παραδέχτηκε ο Spies. "Αντιμετωπίζοντας τα πράγματα ρεαλιστικά, αν όλοι οδηγούν χωρίς λάθη και χωρίς πτώσεις, ένα βάθρο θα είναι σχεδόν αδύνατο την πρώτη χρονιά και προσωπικά, αυτό δε μου δημιουργεί κανένα άγχος. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψω και να ανεβαίνω σταδιακά επίπεδο."

 

Σχετικά με την εμπειρία του από τον αγώνα της Valencia, ο Spies δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα: "Δεν κάναμε ανόητα λάθη, δεν έπεσα και ευτυχώς δεν εμπόδισα κανέναν στην κούρσα του Πρωταθλήματος. Ίσως βέβαια χάλασα λίγο τη χρονιά του Andrea Dovizioso, βοηθώντας τον Colin Edwards, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που είχε σχεδιαστεί. Απλώς προσπαθούσα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να τερματίσω όσο ψηλότερα μπορούσα. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό. Μετά τους δέκα πρώτους γύρους οδήγησα όσο καλύτερα μπορούσα και παρόλο που δεν είχα την ταχύτητα για να ανέβω στο βάθρο, ο ρυθμός μου ήταν ικανοποιητικός. Πάντως, εκτιμώ ότι αν έτρεχα τρεις μέρες αργότερα, τα αποτελέσματά μου θα ήταν ακόμα καλύτερα, αυτή όμως είναι απλά μια υπόθεση."

Επόμενο άρθρο »

MOTO2: Εντυπωσιακή η λίστα συμμετοχών για το 2010

« Προηγούμενο άρθρο

DOVIZIOSO: Επιθυμεί να συμβάλλει στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα