• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTO2: Εντυπωσιακή η λίστα συμμετοχών για το 2010
Ανεβαίνει η αίγλη της μεσαίας κατηγορίας
Νέα 29/01/2010 - 10:16

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στο grid του φετινού Πρωταθλήματος Moto2 θα βρεθούν 39 μοτοσυκλέτες, αριθμός πραγματικά εντυπωσιακός. Ο ίδιος ο Carmelo Ezpeleta (επικεφαλής της Dorna), δήλωσε πρόσφατα ότι θεωρεί το νούμερο υπερβολικό, έχει όμως στόχο να βοηθήσει όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στην παρθενική χρονιά της Moto2. Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι στα 250cc ο μέσος όρος συμμετοχών για κάθε αγωνιστική χρονιά, ήταν περίπου 25 αναβάτες.

 

Παράλληλα με το μέγεθος της λίστας συμμετοχών, ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκαλεί το επίπεδο αρκετών αναβατών, που θα αγωνιστούν στην Moto2 το 2010. Η λίστα περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα, πρώην αναβατών MotoGP, όπως οι Toni Elias, Alex de Angelis, Gabor Talmacsi, Yuki Takahashi, Niccolo Canepa, ενώ και ο πρώην αναβάτης της Κawasaki στα MotoGP, Anthony West, έχει δηλωθεί ως εφεδρικός για την ομάδα της MZ.

Elias Moto2
Elias Moto2

 

Επίσης και οι Roby Rolfo και Fonsi Nieto έχουν εμπειρία από MotoGP. Οι δύο αυτοί αναβάτες ανεβαίνουν φέτος στην Moto2, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ταυτόχρονα, από τα 250cc ανεβαίνουν στην Moto2 οι Mattia Pasini, Raffaele de Rosa, Thomas Luthi, Mike di Meglio και Alex Debon, όλοι τους πρωταγωνιστές στην προηγούμενη μορφή της Μεσαίας Κατηγορίας. Φυσικά και ο Πρωταθλητής των 125cc, για το 2009, Julian Simon ανεβαίνει στην Moto2 με την ομάδα του Jorge Martinez.

 

Το prestige της νεοσύστατης κατηγορίας ανεβάζει και η παρουσία του Antonio Banderas, που στηρίζει τις προσπάθειες της Ισπανικής ομάδας, Promoracing. Η ομάδα θα φέρει την ονομασία Jack&Jones By Antonio Banderas και θα έχει στις τάξεις της τους αναβάτες Kenny Noyes και Joan Olive.

Επόμενο άρθρο »

ΜOTO2: Φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας της Tech3

« Προηγούμενο άρθρο

SPIES: Ώριμος και προσγειωμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα