• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
DE PUNIET: Ανυπόμονος να δοκιμάσει τη νέα του μοτοσυκλέτα
Ο Γάλλος πανέτοιμος για τις δοκιμές της Sepang
Νέα 28/01/2010 - 09:04

Την επόμενη εβδομάδα, οι αναβάτες που θα αγωνιστούν στα MotoGP το 2010 θα βρεθούν στην εντυπωσιακή πίστα της Sepang για δοκιμές, με σκοπό να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τη σεζόν που ακολουθεί.

 

Ο αναβάτης της LCR Honda, Randy De Puniet δηλώνει ανυπόμονος για την έναρξη των δοκιμών, όπου θα πάρει για πρώτη φορά στα χέρια του την καινούρια Honda. Η ομάδα του επισκέφτηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις του HRC στην Ιαπωνία και ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος με την RC212V, του 2010.

 

"Η ομάδα ήταν στην Ιαπωνία την προηγούμενη εβδομάδα για να δουλέψει πάνω στην καινούρια μοτοσυκλέτα. Μίλησα με τον αρχιμηχανικό μου, ο οποίος μου είπε ότι το καινούριο πρωτότυπο είναι αρκετά διαφορετικό και έχει εργοστασιακές προδιαγραφές. Αυτό φυσικά είναι πολύ θετικό για εμάς. Φυσικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για βελτιώσεις αν δε δοκιμαστεί η μοτοσυκλέτα στην πίστα. Γι' αυτό είμαι ιδιαίτερα ανυπόμονος και ενθουσιώδης για τις δοκιμές της Sepang, την ερχόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο De Puniet.

 

"Στη Μαλαισία θα δοκιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα και θα δούμε για πρώτη φορά πως συμπεριφέρεται. Έχουν περάσει τρεις μήνες από το τέλος του περσινού Πρωταθλήματος και πραγματικά χαίρομαι που ξαναπιάνουμε δουλειά. Ορισμένοι αναβάτες στις δοκιμές της Valencia δοκίμασαν την καινούρια μοτοσυκλέτα, όμως εγώ συνέχισα με την περσινή. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς γιατί οι δοκιμές της Sepang είναι τόσο σημαντικές για εμένα", συμπλήρωσε ο Γάλλος.

 

Ο αναβάτης της LCR Honda προπονούνταν σκληρά καθόλη τη διακοπή του Πρωταθλήματος, ενώ έχει αναρρώσει σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τραυματισμό του στον αστράγαλο, τον περασμένο Αύγουστο. "Έχω προπονηθεί εντατικά τον τελευταίο μήνα, δεν είμαι όμως ακόμα απολύτως έτοιμος. Πιστεύω ότι στον πρώτο αγώνα του Qatar θα είμαι στο 100% των δυνάμεών μου. Τώρα η προτεραιότητα είναι να ασχοληθούμε με τη μοτοσυκλέτα και μετά τις δοκιμές θα επανέλθουμε στην προπόνηση. Όλα πάντως είναι σωστά προγραμματισμένα", συμπλήρωσε ο Γάλλος.

 

Ο De Puniet προπονούνταν μαζί με τον Jules Cluzel, που θα αγωνιστεί φέτος στην Moto2. "Ο Jules ήρθε να γυμναστεί μαζί μου, γιατί ήθελε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Προσπάθησα να τον βοηθήσω και πιστεύω ότι έχει κάνει καλή δουλειά. Κάναμε αρκετό ποδήλατο, τρέξιμο, αλλά και προπόνηση με μοτοσυκλέτα για τέσσερις ώρες την ημέρα, πέντε μέρες την εβδομάδα. Το πρόγραμμα αυτό, ήταν καλό και για τους δυο μας", είπε ο αναβάτης της LCR Honda.

 

Ολοκληρώνοντας, ο De Puniet σχολίασε την πρόσφατη ανακοίνωση για επιστροφή στα 1000cc, από το 2012. "Θα είναι πολύ ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από άποψης οδήγησης. Σίγουρα θα υπάρχει περισσότερη ισχύς και η μοτοσυκλέτα θα είναι δυσκολότερη στον έλεγχό της. Επίσης, θα μειωθεί το κόστος για τις ομάδες κάτι που είναι πολύ θετικό, ειδικά για ιδιωτικές ομάδες σαν τη δική μας."

Επόμενο άρθρο »

TOSELAND: "Ο Lorenzo φαίνεται αλαζόνας και αντιπαθής, όταν αγωνίζεται"

« Προηγούμενο άρθρο

MELANDRI: Τρέχει τελικά με το #33

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα