• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΟΥΑΜΑ και SIMONCELLI αποθεώνουν τα 250άρια
«Δαγκωτό» 250cc ψηφίζουν οι δύο τελευταίοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές της κατηγορίας...
Νέα 26/01/2010 - 11:19

Με τις μάχες τους στην κόψη του ξυραφιού ανέβασαν στα ύψη την αδρεναλίνη και μας χάρισαν μοναδικές στιγμές θεάματος αγωνιζόμενοι στα 250cc. Η εν λόγω κατηγορία αποτελεί πλέον κομμάτι της ιστορίας μιας και από το 2010 τα 2χρονα ...ζιζάνια δίνουν τη θέση τους σε 4χρονες μοτοσυκλέτες 600cc.

Οι δύο τελευταίοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές των 250cc, ο Ηiroshi Aoyama και ο Marco Simoncelli που το 2010 θα αγωνίζονται στα MotoGP, εκφράζουν την άποψή τους για την αλλαγή που συντελείται στην κατηγορία και χωρίς να το σκεφτούν ψηφίζουν «δαγκωτό» 250cc...

«Mου αρέσουν τα 250άρια γιατί απ' όταν ξεκίνησα την καριέρα μου σε ηλικία 5 ετών οδηγούσα 2χρονες μοτοσυκλέτες. Εδώ και 23 χρόνια λοιπόν αγωνιζόμουν με 2χρονα. Λατρεύω τα 2χρονα!», δήλωσε ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία των 250cc, Hiroshi Aoyama και πρόσθεσε: «Eίναι κρίμα που δεν υπάρχουν πλέον τα 250άρια, νομίζω όμως ότι η νέα κατηγορία Moto2 θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα γιατί ο κινητήρας είναι ίδιος για όλους, ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σασί που σου αρέσει».

Μάλιστα ο Ιάπωνας αποκάλυψε πως έφτασε κοντά στο να τρέξει στη νεοσύστατη κατηγορία κάτι που τελικά δεν θα συμβεί μιας και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα MotoGP me thn Interwetten Honda: «Στα μέσα της σεζόν είχα την ευκαιρία να πάω στη Moto2 και ενδιαφέρθηκα να το κάνω».

Aπό την πλευρά του ο Marco Simoncelli τόνισε πως οι 2χρονες μοτοσυκλέτες των 250cc ήταν το καλύτερο «σχολείο» για τον αναβάτη: «Προτιμώ τις 2χρονες μοτοσυκλέτες και για μένα το 250άρι είναι πολύ καλύτερη μοτοσυκλέτα για τον αναβάτη. Δεν ξέρω αν το κόστος στη Moto2 θα είναι μικρότερο ή όχι, αλλά για τον αναβάτη οι μοτοσυκλέτες των 250cc ήταν σίγουρα καλύτερες».

Επόμενο άρθρο »

Ο LORENZO καλεί τον κόσμο να βοηθήσει τα θύματα της Αϊτής

« Προηγούμενο άρθρο

O DAVIDE BRIVIO μιλάει για τη νέα σεζόν και το μέλλον του ROSSI

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα