• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο LORENZO καλεί τον κόσμο να βοηθήσει τα θύματα της Αϊτής
Ο Ισπανός αναβάτης δώρισε τις μπότες που φορούσε το 2008...
Νέα 26/01/2010 - 11:25

Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Αϊτή αφήνοντας πίσω εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και αναρίθμητους άστεγους, έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσφέρει βοήθεια.

Σε κάτι τέτοιες δύσκολες για την ανθρωπότητα στιγμές, ο κόσμος συσπειρώνεται και δείχνει ότι υπάρχει ακόμα αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Πολίτες του κόσμου, από όλες τις τάξεις, φτωχοί, πλούσιοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, σπεύδουν να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους στην Αϊτή προσφέροντας χρηματική και όχι μόνο υποστήριξη.

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι πρωτοβουλίες ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, μεταξύ αυτών και από τα MotoGP, που προσπαθούν με τον τρόπο τους να βοηθήσουν τα θύματα που άφησε πίσω του ο φονικός Εγκέλαδος.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Jorge Lorenzo που δώρισε στην Intermon Oxfam -το ισπανικό παρακλάδι της Oxfam International, μιας παγκόσμιας οργάνωσης που καταπολεμά τη φτώχεια και την αδικία- τις χρυσές μπότες της Dainese που φορούσε το 2008. Οι μπότες αυτές θα βγουν σε πλειστηριασμό και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην Αϊτή.

«Όπως όλοι σας είμαι σοκαρισμένος από τις εικόνες που έρχονται από την Αϊτή. Πριν το σεισμό, η Αϊτή ήταν ήδη μια από τις πιο φτωχές χώρες της Αμερικής και του κόσμου. Θα ήθελα λοιπόν να ζητήσω τη βοήθειά σας! Η Intermon Oxfam χρειάζεται τη δωρεά σας για να αποκριθεί σε αυτήν την κρίση. Οι κάτοικοι της Αϊτής έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να περιμένουν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ισπανός, το οποίο μπρείτε να δείτε στην ενότητα των videos.

Το παράδειγμα του Lorenzo θα ακολουθήσουν -αν δεν το έχουν ήδη κάνει- κι άλλοι πρωταγωνιστές των MotoGP, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει η Bridgestone που έχει δωρίσει 75.000 δολάρια αλλά και η πίστα της Indianapolis που βγάζει στο σφυρί πολλά αντικείμενα.

Επόμενο άρθρο »

PEDROSA: «Να αποφύγουμε τα λάθη»

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΟΥΑΜΑ και SIMONCELLI αποθεώνουν τα 250άρια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα