• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O DAVIDE BRIVIO μιλάει για τη νέα σεζόν και το μέλλον του ROSSI
«Οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες ίσως αλλάξουν τον ανταγωνισμό», λέει ο Ιταλός...
Νέα 26/01/2010 - 07:20

Με ανυπομονησία περιμένουν ομάδες και αναβάτες τις πρώτες δοκιμές του 2010 που θα διεξαχθούν 3-5 Φεβρουαρίου στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία ώστε να μπουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους ενόψει του νέου Πρωταθλήματος.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που όλοι θέλουν να διαπιστώσουν, καθώς οι νέοι κανονισμοί για τους κινητήρες (σ.σ. 6 μοτέρ θα έχει στη διάθεσή του κάθε αναβάτη για τους 18 αγώνες του προγράμματος) ίσως αλλάξουν λίγο τον ανταγωνισμό», δήλωσε ο team-manager της ομάδας του Valentino Rossi, Davide Brivio.

«Το 2009 η Yamaha είχε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα, το καλύτερο 'πακέτο' νομίζω, και οι ανταγωνιστές μας θα προσπαθήσουν να ανακάμψουν γι' αυτό και θα πιέσουν πολύ από τεχνικής πλευράς. Από αγωνιστικής άποψης, υπάρχουν τέσσερις δυνατοί αναβάτες που όλοι προσπαθούν να νικήσουν καθώς και κάποιοι πολύ ενδιαφέροντες πρωτοεμφανιζόμενοι. Yπάρχουν πολλά που πρέπει να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών και φυσικά στους αγώνες», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην νέα YZR-M1 η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου στη Sepang, είπε: «Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη μοτοσυκλέτα γιατί δούλεψε πολύ καλά το 2009. Προφανώς και έχουμε κάνει κάποιες μικρές βελτιώσεις. Η μεγάλη δουλειά έχει γίνει στον τομέα του κινητήρα. Πρέπει να κοιτάξουμε για καλύτερη αξιοπιστία λόγω των νέων κανονισμών για χρησιμοποίηση 6 κινητήρων κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ο κινητήρας να διατηρήσει την αξιοπιστία του χωρίς να χάσει σε απόδοση. Όσον αφορά στο σασί, το έχουμε ήδη δοκιμάσει στη Valencia στα τέλη της σεζόν και δουλεύει καλά, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να τελειοποιήσουμε τις ρυθμίσεις. Το πρώτο τεστ θα είναι εξίσου σημαντικό για τους αναβάτες που θα πρέπει να συνηθίσουν τις μοτοσυκλέτες».

Κλείνοντας, ο Brivio μίλησε και για το μέλλον του Valentino Rossi: «To μέλλον του Valentino στο σπορ εξαρτάται από τον ίδιο. Το 2010 θα τρέξει με τη Yamaha στα MotoGP, και αυτό είναι που περιμένουν όλοι. Εμείς ως Yamaha περιμένουμε την απόφασή του για το μέλλον του και φυσικά θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε στα MotoGP και στην ομάδα μας για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια γίνεται. Ας ελπίσουμε ότι δεν το ευχαριστήθηκε και τόσο πολύ με τα αυτοκίνητα!».

Επόμενο άρθρο »

ΑΟΥΑΜΑ και SIMONCELLI αποθεώνουν τα 250άρια

« Προηγούμενο άρθρο

"Sin1oris Racing" Σεμινάρια Supersport - Αγωνιστικής οδήγησης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα