• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP: Κατατακτήριες
Μάχη Quartararo-Vinales-Marquez με νικητή τον Γάλλο
Νέα 18/07/2020 - 16:29

Χρειάστηκε να περάσουν 8 μήνες για να ξαναδούμε κατατακτήριες δοκιμές στη μεγάλη κατηγορία, με τον Fabio Quartararo να κατακτά την pole position στην Jerez!

 

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες – η άσφαλτος ξεπέρασε τους 55 βαθμούς – οι χρόνοι ήταν εντυπωσιακά χαμηλοί.

 

Έτσι και στη μεγάλη κατηγορία, όπως έγινε νωρίτερα με την Moto3, είχαμε νέο απόλυτο χρόνο πίστας.

 

Τρεις ήταν οι αναβάτες που διεκδίκησαν την pole στα τελευταία λεπτά, με τον Fabio Quartararo να είναι τελικά ο κερδισμένος.

 

Πρώτα πέρασε μπροστά ο Maverick Vinales, ενώ λίγο αργότερα τον ξεπέρασε για 0,139’’ ο Fabio Quartararo.

 

Ο χρόνος του τελευταίου ήταν στο 1:36,705 και αποτελεί νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας, δίνοντας στον οδηγό της Petronas την πρώτη pole position για το 2020.

 

Ο Fabio δήλωσε πανέτοιμος για την αυριανή μάχη, λέγοντας στο parc ferme ότι ο ρυθμός του Marc Marquez είναι εντυπωσιακός.

 

Ο Ισπανός της Repsol Honda ήταν δυνατός και στον ένα γύρο σήμερα, κυνηγώντας την pole για να μείνει τελικά τρίτος και με διαφορά μόλις 0,157’’ από την κορυφή!

 

Πάντως και ο Marc ήταν χαρούμενος στο parc ferme, μιας και πέτυχε το στόχο του να είναι στην πρώτη σειρά, στην προσπάθεια που θα κάνει αύριο να μην αφήσει τις Yamaha να του ξεφύγουν μπροστά.

 

Λύσεις παρά την πολλή ζέστη της Jerez βρήκε και ο Maverick Vinales που είχε κάθε λόγο να χαμογελά στο parc ferme με την απόδοση της Μ1 του.

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Pecco Bagnaia που πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία, ενώ δίπλα του θα έχει τους Jack Miller και Cal Crutchlow.

 

Ο Αυστραλός της Pramac είχε μια πτώση στα τελευταία λεπτά, όπως και ο Andrea Dovizioso αλλά και ο Alex Rins.

 

O Dovi έμεινε μόλις στην 8η θέση ενώ ο Rins θα χρειαστεί να ξεκινήσει από την 9η θέση, αν και τώρα αυτό που τον απασχολεί είναι ένα χτύπημα στον καρπό του μετά την πτώση του.

 

Ο Rins μεταφέρθηκε αμέσως στο Ιατρικό Κέντρο της πίστας, χωρίς να έχουμε – ακόμα – νεότερα για την κατάσταση της υγείας του. Ο Ισπανός είχε πτώση και στις ΚΑΤ1.

 

Μπροστά από τους Rins και Dovi ήταν ο Pol Espargaro, που χρειάστηκε κι αυτός να περάσει πρώτα από τις ΚΑΤ1.

 

Στις τελευταίες θέσεις της 12άδας βρίσκουμε τον Franco Morbidelli, τον Valentino Rossi και τον Joan Mir που όμως όλοι τους ήταν στο ένα δευτερόλεπτο περίπου από την κορυφή!!

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto2: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto3: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα