• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test MotoGP: 2η περίοδος
«Καυτή» άσφαλτος, «καυτός» Vinales!
Νέα 15/07/2020 - 19:29

Τη σκυτάλη από την Honda και τον Marc Marquez πήρε ο Maverick Vinales στη δεύτερη περίοδο δοκιμών στην πίστα της Jerez, που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο.

 

Ο Vinales κράτησε τον καλό του χρόνο για το τέλος, όταν και βγήκε στην πίστα για να γράψει το 1:37,793 και να πάρει την πρώτη θέση παρά τις υψηλές θερμοκρασίες της πίστας.

 

Ο αέρας ξεπέρασε τους 35ο C σε κάποιο σημείο ενώ η άσφαλτος λίγο έλειψε να αγγίξει τους 60ο C!

 

Σ’ αυτές τις συνθήκες οι Yamaha έδειξαν ένα πολύ καλό πρόσωπο στον ένα γύρο, με τον Fabio Quartararo να παίρνει τη δεύτερη θέση με διαφορά στο ένα δέκατο περίπου από τον μελλοντικό του ομόσταυλο.

 

Ο Marc και η Honda περιορίστηκαν στην τρίτη θέση το απόγευμα, χωρίς να καταφέρει αυτή τη φορά να σπάσει το φράγμα του 1:38 όπως έκανε (μόνος αυτός) το πρωί.

 

Η Ισπανική κυριαρχία στις πρώτες θέσεις συνεχίστηκε, με το δίδυμο της Suzuki να ακολουθεί με μια διαφορά όμως που ξεπέρασε το μισό δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

 

Ο Alex Rins κέρδισε για 63χιλ τον Joan Mir, ο οποίος με τη σειρά του κράτησε πίσω του – στην 6η θέση – τον πολύ καλό Pecco Bagnaia που ήταν η καλύτερη Ducati το απόγευμα.

 

Ο Ιταλός έχει μεγάλο κίνητρο να δείξει ένα καλό πρόσωπο, μιας και δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα παραμείνει με τους κόκκινους στο μέλλον.

 

Από την άλλη, εξίσου μεγάλο κίνητρο έχει και ο Johann Zarco που πήρε την 7η θέση (με διαφορά 7 δέκατα από την κορυφή) και περιμένει τις εξελίξεις στο κόκκινο στρατόπεδο.

 

Η Aprilia και ο Aleix Espargaro υποχώρησαν από την 4η θέση το πρωί στην 8η το απόγευμα, ενώ ο αδερφός του Pol με την KTM και ο Franco Morbidelli με την Yamaha του έκλεισαν τη δεκάδα των πρώτων.

 

Στον τομέα των τελικών ταχυτήτων η Ντουκάτι παρέμεινε πρώτη με 295.8 χλμ/ώρα, με τις Χόντα και ΚΤΜ στη δεύτερη θέση με 291.1, την Σουζούκι να ακολουθεί με 290.3, και τις Απρίλια και Γιαμάχα να είναι στα 288 χλμ/ώρα.

 

Σε γενικές γραμμές η διαφορά των Γιαμάχα μειώθηκε κάπως και αυτό σημαίνει ότι κάτι βρήκαν στις ρυθμίσεις για την καλύτερη έξοδο από την 5η στροφή της πίστας που οδηγεί στο σημείο μέτρησης της τελικής.

Επόμενο άρθρο »

Jerez Test Moto2: 2η περίοδος

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: 20λεπτη ποινή στις ΕΔ1 για Quartararo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα