• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SPIES: "Το μέγεθος δε μετράει!"
Βαρύτερος, αλλά και "πιο αεροδυναμικός" ο Τεξανός
Νέα 21/01/2010 - 09:47

Ο Ben Spies πιστεύει ότι το βάρος του δεν πρόκειται να τον εμποδίσει στην προσπάθειά του στα MotoGP το 2010. Ο Πρωταθλητής World Superbike για το 2009 ζυγίζει 70 κιλά και είναι από τους βαρύτερους αναβάτες στο φετινό grid.

 

Αρχικά, ο Spies ανησύχησε ότι το επιπλέον βάρος του θα αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο απέναντι στους υπέρ – ελαφρείς πρωταγωνιστές των MotoGP. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Dani Pedrosa ζυγίζει σχεδόν 20 κιλά λιγότερα από τον Spies ενώ και ο Casey Stoner είναι πολύ αδύνατος. Για τους παραπάνω λόγους, ο Τεξανός αναβάτης αρχικά είχε σκεφτεί ότι θα χρειαζόταν να μπει σε εντατικό πρόγραμμα αδυνατίσματος και γυμναστικής αυτό το χειμώνα, για να ελαττώσει αισθητά το βάρος του.

 

Παρόλα αυτά, μετά τις αποτελεσματικές και ενθαρρυντικές δοκιμές στην Valencia ο Spies κατέληξε ότι κάτι τέτοιο δε θα ήταν τελικά απαραίτητο. "Στην αρχή ανησυχούσα πολύ για το βάρος μου και πιθανόν να χάσω ένα ή δύο κιλά μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος. Ζυγίζω 70 κιλά, δηλαδή τρία ή τέσσερα περισσότερα από τον (Valentino) Rossi. Στις δοκιμές της Valencia είδαμε ότι η μοτοσυκλέτα μου δεν υστερούσε σε τελική ταχύτητα από τον ανταγωνισμό. Φαίνεται λοιπόν πως μπορεί να είμαι βαρύτερος από τους αντιπάλους μου, αλλά είμαι ιδιαίτερα αεροδυναμικός! Πιστεύω ότι τελικά το βάρος μου δε θα είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο νόμιζα και δεν ανησυχώ καθόλου για αυτό πλέον", δήλωσε ο ελπιδοφόρος rookie.

Επόμενο άρθρο »

BARBERA: "Ανυπομονώ να αναμετρηθώ με τους αντιπάλους μου στα MotoGP"

« Προηγούμενο άρθρο

HOPKINS: Τρέχει στα MotoGP και στα AMA Superbikes;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα