• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HOPKINS: Τρέχει στα MotoGP και στα AMA Superbikes;
Πολυάσχολος το 2010 ο Αμερικάνος
Νέα 21/01/2010 - 09:27

Το αγωνιστικό μέλλον του John Hopkins έχει γίνει αντικείμενο εκτενούς συζήτησης για όσους ασχολούνται με αγώνες μοτοσυκλέτας. Όμως, το τοπίο είναι ιδιαίτερα μπερδεμένο σχετικά με το Πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνίζεται ο Αμερικάνος αναβάτης το 2010. Οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις έρχονται να περιπλέξουν τα δεδομένα ακόμα περισσότερο.

 

Για αρκετές εβδομάδες, ο Hopkins θεωρούνταν αναβάτης της Ιταλικής FB Corse, της ομάδας που πρόκειται να αγωνιστεί στα MotoGP το 2010, με τον τρικύλινρο κινητήρα που προοριζόταν για το project της BMW στα MotoGP. Η φήμη αυτή είχε διαρρεύσει κυρίως από τις τάξεις της ομάδας, με τον manager του Hopkins να επιβεβαιώνει τις επαφές που είχε με τους Ιταλούς.

 

Όσο όμως περνούσε ο καιρός, και τα σχέδια της FB Corse φαίνονταν στάσιμα, άρχισαν να κυκλοφορούν σοβαρές φήμες, ότι ο Hopkins θα επέστρεφε στην πατρίδα του, για να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα AMA Superbikes, με μια Suzuki GSX-R 1000, της Team M4 Suzuki.

 

Σύμφωνα όμως με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις, ο Hopkins φαίνεται ότι θα συνδυάσει τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε MotoGP και AMA Superbikes, για το 2010. Πάντως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί η έκταση της συμμετοχής του Hopkins στην Κορυφαία Κατηγορία, αφού αν θέλει να αγωνιστεί στην Αμερική, θα χάσει αναγκαστικά τους αγώνες σε Mugello, Sachsenring, Brno και Misano.

 

Ο manager του Hopper, Bob Moore δήλωσε σχετικά με το θέμα: "Αν η μοτοσυκλέτα της FB Corse είναι ανταγωνιστική, θα ακολουθήσει και τα δύο Πρωταθλήματα, προτεραιότητά του είναι όμως να αγωνιστεί εκεί που θα θελήσει η Monster (βασικός χορηγός του Hopkins). Υπάρχει πάντως σοβαρό ενδεχόμενο ο John να αγωνιστεί τόσο στα AMA Superbikes όσο και στα MotoGP φέτος."

 

Ο Hopkins προφανώς θέλει να δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα της FB Corse, αλλά η Ιταλική εταιρία καθυστερεί συνεχώς την επίσημη παρουσίαση της και από ότι φαίνεται, δοκιμές δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν το Φεβρουάριο.

 

Είναι πάντως γεγονός, ότι η αγωνιστική καριέρα του Hopper έχει πάρει την κατιούσα, μετά την απόφασή του να μετακινηθεί στην ομάδα της Kawasaki στα MotoGP, για το 2008. Η συμφωνία θα απέφερε πολλά χρήματα στον Αμερικάνο, αλλά ουσιαστικά ήταν η αφετηρία της αγωνιστικής του κατάπτωσης.

 

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Αμερικάνου μέχρι τώρα ήταν η τέταρτη θέση στην κατάταξη του Πρωταθλήματος MotoGP, του 2007, όταν τερμάτισε τέταρτος, πίσω από τους Casey Stoner, Valentino Rossi και Dani Pedrosa, με την εργοστασιακή Suzuki GSV-R. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στην ομάδα της Kawasaki για το 2008, όπου είχε μια χρονιά γεμάτη ατυχίες και τραυματισμούς.

 

Τα προβλήματα συνέχισαν για τον Αμερικάνο, όταν η Kawasaki αποφάσισε αιφνιδίως να αποχωρήσει από τα MotoGP το 2009, αφήνοντάς τον χωρίς συμβόλαιο. Τότε, ο Hopkins αναζήτησε την τύχη του στο Πρωτάθλημα WSBK με την ομάδα της Stiggy Honda. Δυστυχώς όμως, το μόνο που εισέπραξε από την επαφή του με το Πρωτάθλημα World Superbikes, ήταν μερικούς ακόμα σοβαρούς τραυματισμούς και μια μάλλον κλονισμένη ψυχολογία. Ας ευχηθούμε στον Αμερικάνο περισσότερη τύχη στο μέλλον.

Επόμενο άρθρο »

SPIES: "Το μέγεθος δε μετράει!"

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Θέλει να παραμείνει στην Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα