• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BARBERA: "Ανυπομονώ να αναμετρηθώ με τους αντιπάλους μου στα MotoGP"
Ο Ισπανός rookie προετοιμάζεται πυρετωδώς
Νέα 21/01/2010 - 10:17

Ο Héctor Barberá προετοιμάζεται για την πρώτη του χρονιά στη Μεγάλη Κατηγορία, με μεγάλο ενθουσιασμό και αφοσίωση και δηλώνει ανυπόμονος για τις δοκιμές της Sepang το Φεβρουάριο. Ο Ισπανός πάντως έχει ξεκινήσει καλά την προσαρμογή του σε τετράχρονες μοτοσυκλέτες, όπως φάνηκε και από τις πρώτες του δοκιμές με την Ducati Desmosedici σε Valenzia και Jerez.

 

O 23χρονος αναβάτης θα μεταβεί πάντως στη Μαλαισία με βελτιωμένη φυσική κατάσταση, αποτέλεσμα πολλών ωρών στο γυμναστήριο, όπου επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση του πάνω μέρος του σώματός του. Επίσης, ο Barberá έχει επιδείξει μεγάλη βελτίωση στα Αγγλικά του, αφού αυτή είναι η γλώσσα με την οποία θα επικοινωνεί και θα συνεννοείται στα paddock των MotoGP.

 

"Έκανα εντατικά μαθήματα Αγγλικών μαζί με τον Νico Terol και μιλούσα τη γλώσσα τακτικά, κάτι που με βοήθησε αρκετά. Βεβαίως έχω ακόμα πολλά να μάθω", δήλωσε ο Barberá. Σχετικά με τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης, ο Ισπανός είπε: "Μετά τις δοκιμές στην Jerez, διαπιστώσαμε ότι τα χέρια που έπρεπε να δυναμώσουν. Με τη βοήθεια του γυμναστή μου συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το στόχο και νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε καλό σημείο. Επίσης, έκανα προπόνηση με trial, κάτι που μου αρέσει πολύ, καθώς και αρκετό motocross και ποδήλατο. Είναι σημαντικό να συνδυάζονται όλα αυτά, πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, ώστε να βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση και να μη χάνεις την αίσθηση της μοτοσυκλέτας."

 

Σχετικά με τις δοκιμές στην Sepang στις  3 – 5 Φεβρουαρίου, ο Barberá ξέρει πως είναι μια ακόμα ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσει για να μάθει καλύτερα τη μοτοσυκλέτα. "Είναι οι πρώτες σοβαρές δοκιμές με την ομάδα και όλα είναι στη θέση τους. Μαζί με τους μηχανικούς θα δουλέψουμε πάνω στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και θα καθιερώσουμε τις διαδικασίες που θα ακολουθούμε από εδώ και πέρα. Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα, αλλά φαίνεται πως τόσο εγώ, όσο και η ομάδα, είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να ριχτούμε δυνατά στη μάχη του Πρωταθλήματος."

 

Σχετικά με το ότι η ομάδα Aspar είναι η μοναδική στα MotoGP που έχει έναν αναβάτη στις τάξεις της, ο Barberá δήλωσε ότι νιώθει υπερήφανος και ικανοποιημένος που αναλαμβάνει την ευθύνη: "Τα τελευταία δύο χρόνια ήμουν ο πρώτος αναβάτης στην ομάδα μου και αυτό νομίζω ότι με έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς. Φέτος, πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά και να βελτιωθούμε αγώνα με τον αγώνα. Η ομάδα δε μου έχει μεταφέρει καμία πίεση, αντίθετα με στηρίζουν, με ενθαρρύνουν και με βοηθούν να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου."

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Στις 4/2 στη Sepang η επίσημη παρουσίαση της νέας M1

« Προηγούμενο άρθρο

SPIES: "Το μέγεθος δε μετράει!"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα