• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FIAT YAMAHA: Πίστη για παραμονή του Rossi και μετά το 2010
"Απίθανη η μεταγραφή στην Ducati", λέει ο Brivio
Νέα 17/01/2010 - 09:27

Ο Valentino Rossi θα απορρίψει την – αξίας πολλών εκατομμυρίων μεταγραφή του στην Ducati – παρέμοντας στις τάξεις της Fiat Yamaha, και μετά το 2010. Αυτές είναι τουλάχιστον οι προβλέψεις του team manager της εργοστασιακής Yamaha, Davide Brivio, που πιστεύει ότι ο Rossi θα συνεχίσει με μοτοσυκλέτα του Ιάπωνα κατασκευαστή ως και το τέλος της καριέρας του στα MotoGP.

 

Όπως είναι γνωστό, το παρόν συμβόλαιο του Rossi με την Yamaha λήγει στο τέλος του 2010 και οι φημολογίες για μεταγραφή του στην ομάδα της Marlboro Ducati ήδη οργιάζουν. Ο ίδιος ο Rossi φροντίζει να μην ξεκαθαρίζει στο τοπίο, λέγοντας αφενός ότι θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Yamaha, αφετέρου όμως, τονίζει ότι δε θα ανεχτεί για πολύ να μην είναι το απόλυτο νούμερο 1 στην ομάδα.

 

Ο Brivio πάντως, που είχε σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή του Rossi στην Yamaha, από το HRC, στο τέλος του 2003, πιστεύει ότι ο Rossi θα παραμείνει με το Ιάπωνα κατασκευαστή και μετά τη λήξη του συμβολαίου του. "Ο Valentino δεν μπορεί να ζητήσει από την Yamaha να απομακρυνθεί κάποιος αναβάτης, ούτε αντίστοιχα, να απαιτήσει να προσληφθεί κάποιος άλλος. Σίγουρα, θα ήθελε να είναι μόνος του, αν μπορούσε. Η Yamaha όμως, είναι αυτή που θα καθορίσει τη στρατηγική της ομάδας."

 

"Για το μέλλον, ο Valentino πρέπει να διαλέξει αν θα συνεχίσει μαζί μας ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η παραμονή του στην Yamaha. Είναι πολύ χαρούμενος μαζί μας και η μοτοσυκλέτα του είναι εξαιρετική. Δε βλέπω γιατί να θέλει να αλλάξει ομάδα", συμπλήρωσε ο Ιταλός.

 

Ο Brivio επίσης ρωτήθηκε αν πιστέυει ότι  η συμπεριφορά του Rossi υπαγορευόταν από στρατηγική, ώστε να εκδιωχθεί ο Lorenzo από την ομάδα. "Αν θέλει να πιέσει την Yamaha, δε χρειάζεται να μεταχειρίζεται τα Media. Μπορεί να μιλήσει κατευθείαν με τη διοίκηση, με την οποία διατηρεί άψογες σχέσεις. Αν έχει πρόθεση να μετακινηθεί στην Ducati, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να το συζητήσει ιδιωτικά με τη διοίκηση και όχι να το κάνει θέμα στις εφημερίδες και την τηλεόραση", δήλωσε ο Ιταλός.

 

"Πάντως, δε νομίζω ότι ο Valentino προσπαθεί να πιέσει την Yamaha. H Yamaha ξέρει ότι την επόμενη χρονιά θα γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις. Η σχέση της διοίκησης μαζί του ήταν πάντα καθαρές και ανοιχτές, όπως πιστεύω ότι θα είναι και οι συζητήσεις, σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών", ολοκλήρωσε o Brivio.

Επόμενο άρθρο »

NICKY HAYDEN: Όπως Carl Fogarty

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGP ROOKIES: Ben Spies

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα