• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MOTOGP ROOKIES: Ben Spies
Ο πιο πολυσυζητημένος rookie για το 2010
Νέα 17/01/2010 - 03:13

Ο Ben Spies μετακινείται το 2010 οριστικά στο Πρωτάθλημα MotoGP, έχοντας αποδείξει ότι ανήκει στην elite των καλύτερων αναβατών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Τεξανός έχει προηγούμενη εμπειρία από αγώνες με πρωτότυπες μοτοσυκλέτες της Μεγάλης Κατηγορίας, έχοντας πραγματοποιήσει wildcard εμφανίσεις στο παρελθόν.

 

Οι πρώτες επαφές του με μοτοσυκλέτες MotoGP, ήταν με την ομάδα της Suzuki, το 2008, όταν ο Τεξανός ήρθε εκτάκτως για τρεις αγώνες, ξεκινώντας από αυτόν του Donington. Ο Spies ικανοποίησε με την εμφάνισή του στο συγκεκριμένο Grand Prix, έχοντας πάρει την 8η θέση στη σειρά εκκίνησης και τη 14η, μετά την πτώση της καρώ σημαίας.

 

Στη συνέχεια, ο Αμερικάνος συνέχισε σαν αναβάτης δοκιμών της Suzuki, στην Indianapolis, όπου βοήθησε στην εξέλιξη της πρωτότυπης GSV-R, πριν αγωνιστεί στην Laguna Seca, όπου κατέκτησε την 8η θέση. Η συνέχεια, στον αγώνα της Indianapolis ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, αφού ο Spies κατάφερε να τερματίσει 6ος.

 

Οι παραπάνω επιδόσεις, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Superbike, την πρώτη κιόλας χρονιά συμμετοχής του, ανάγκασαν την Yamaha να ανεβάσει τον Spies στα MotoGP για το 2010, με την ομάδα Monster Tech 3.

 

Για να μπορέσει να προσαρμοστεί ομαλότερα στα νέα δεδομένα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής εξασφάλισε wildcard συμμετοχή για τον Αμερικάνο, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Valencia. Εκεί, ο Spies εντυπωσίασε εκ νέου με την εμφάνισή του, τερματίζοντας 7ος, μπροστά από πολύ πιο έμπειρους και καταξιωμένους αναβάτες. Μάλιστα, με αυτή την επίδοση, ο Τεξανός έκοψε βαθμούς από τον Andrea Dovizioso, δίνοντας έτσι την πέμπτη θέση του Πρωταθλήματος στον team mate του, Colin Edwards.

 

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις συνέχισαν και στις δοκιμές στην πίστα του Ricardo Tormo, όπου ο Spies επιβεβαίωσε ότι η εμφάνιση του στον αγώνα που προηγήθηκε, μόνο τυχαία δεν ήταν. Σε γενικές γραμμές, αυτό που χαρακτηρίζει τον ταλαντούχο Αμερικάνο, πέρα από το στυλ του, με τους ανοιχτούς αγκώνες (“Elbowz”), είναι η μαχητικότητα και η άμεση προσαρμογή του σε καινούρια αγωνιστικά δεδομένα.

 

Αυτά τα χαρακτηριστικά, του χάρισαν το Τίτλο στα WSBK για το 2009, καθώς και 3 Πρωταθλήματα AMA Superbike. Για όλα τα παραπάνω, ο Ben Spies είναι ο πλέον πολυσυζητημένος rookie για το 2010 στα MotoGP. Μένει να δούμε κατά πόσο θα επιβεβαιωθούν οι υψηλές προσδοκίες που τόσος κόσμος έχει για εκείνον.

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Πίστη για παραμονή του Rossi και μετά το 2010

« Προηγούμενο άρθρο

Ποιος σκωληκοειδίτης! Ο ROSSI στο Maranello για δοκιμές με Ferrari!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα