• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
EZPELETA: Οι νέοι κανονισμοί ανακοινώνονται ολοκληρωμένοι στη Μαλαισία
Ολοκληρώνεται η αναθεώρηση των κανονισμών εν όψει 2012
Νέα 16/01/2010 - 09:40

Ο Carmelo Ezpeleta, επικεφαλής της Dorna Sports, μίλησε στην εκδήλωση Wrooom 2010, στην Madonna di Campiglio, σχετικές με τις επικείμενες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα MotoGP το 2012.

 

" Τον επόμενο μήνα στις δοκιμές ΜotoGP στη Μαλαισία θα συναντηθούμε με τους κατασκευαστές, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε στις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές των κανονισμών για το 2012. Τα θέματα που εκκρεμούν αφορούν τη χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμου και το βάρος των μοτοσυκλετών. Αν φτάσουμε σε συμφωνία, μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένες τις τεχνικές προδιαγραφές, πριν την έναρξη του φετινού Πρωταθλήματος", δήλωσε ο Ezpeleta.

 

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, από το 2012 τα MotoGP επιστρέφουν στον κλασικό για τετράχρονες μοτοσυκλέτες κυβισμό των 1000cc. Επίσης, έχει αποφασιστεί ότι ο μέγιστος αριθμός κυλίνδρων θα είναι 4 και η μέγιστη διάμετρος κάθε κυλίνδρου, θα είναι 81mm.

 

Σχετικά με ενδεχόμενη εφαρμογή των κανονισμών το 2011, ο Ezpeleta δήλωσε: "Προς το παρόν δεν το σκεφτόμαστε σοβαρά, αν όμως οι κατασκευαστές το ζητήσουν, θα αξιολογηθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί."

 

Ο επικεφαλής της Dorna συμπλήρωσε ότι με την τους αναθεωρημένους κανονισμούς, το grid ενδέχεται να φτάσει στο ιδανικό νούμερο των 22 αναβατών και ότι η συμμετοχή για έναν κατασκευαστή θα είναι πολύ πιο εύκολη και προσιτή οικονομικά. "Δεν το έχουμε κάνει στο παρελθόν και ούτε τώρα πρόκειται να προσπαθήσουμε να πείσουμε κάποιον για τη συμμετοχή του στο Πρωτάθλημα", δήλωσε ο Ezpeleta. "Η ουσία είναι οι κατασκευαστές να έρχονται μόνοι τους. Μιλάμε με κατασκευαστές από όλο τον κόσμο, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να προσεγγίσουμε κάποιον με σκοπό να τρέξει στο Πρωτάθλημά μας!"

 

Σχετικά με την Moto2, ο Ezpeleta επιβεβαίωσε τη λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν, με το grid να απαρτίζεται από 39 αναβάτες το 2010. Για την κατηγορία των 125cc, οι κανονισμοί προβλέπεται να παραμείνουν χωρίς αλλαγές μέχρι το 2014, κάτι που ο Ezpeleta επιβεβαίωσε εκ νέου.

 

"Προς το παρόν η κατηγορία λειτουργεί άψογα. Ο στόχος μας είναι τα 125cc να συνεχίσουν να αναδεικνύουν ταλαντούχους αναβάτες από όλο τον κόσμο. Αν αυτό σταματήσει να συμβαίνει, θα μιλήσουμε με όσους εμπλέκονται ώστε να βρεθεί μια λύση", ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της Dorna.

Επόμενο άρθρο »

FASTER: Η ταινία της δεκαετίας

« Προηγούμενο άρθρο

ΜΟΤΟGP ROOKIES: Marco Simoncelli

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα