• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΜΟΤΟGP ROOKIES: Marco Simoncelli
Στην ομάδα της San Carlo Gresini ο Ιταλός
Νέα 16/01/2010 - 09:09

Ο Marco Simoncelli ανεβαίνει στα MotoGP το 2010, έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό προφίλ αναβάτη, τα τελευταία δύο χρόνια, στην κατηγορία των 250cc. Η επιθετικότητα και το ριψοκίνδυνο οδηγικό του στυλ τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, μένει όμως να δούμε αν θα τον βοηθήσει και την απαιτητική και δύσκολη, Μεγάλη Κατηγορία.

 

Ο Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του το 2002, στο Τσέχικο Grand Prix, ήταν όμως το 2003 που βρήκε μόνιμη θέση σε ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 125cc. Τη δεύτερή του σεζόν, ο Simoncelli κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη, στη βρεγμένη, στο συγκεκριμένο αγώνα, Jerez. Εκείνη τη χρονιά (2004), τερμάτισε 11ος στο Πρωτάθλημα.

 

Την επόμενη χρονιά, η βελτίωση ήταν ραγδαία, με μια νίκη – ξανά στην Ισπανία – και έξι ακόμα βάθρα, να εξασφαλίζουν στον Ιταλό την πέμπτη θέση στην τελική κατάταξη, καθώς και το εισιτήριο για την άνοδο στα 250cc. Τις δύο πρώτες χρονιές στη μεσαία κατηγορία, ο Simoncelli έκανε καλές εμφανίσεις, με διαδοχικούς τερματισμούς στη δεκάδα, κατά βάση όμως έψαχνε τα πατήματά του. Η τρίτη του όμως χρονιά στα 250cc ήταν πραγματικά εκπληκτική.

 

Δύο εγκατάλειψεις στους δύο πρώτους αγώνες, ακολουθήθηκαν από μια τρίτη θέση στην Πορτογαλία (το πρώτο του βάθρο στα 250cc) και από εκεί και πέρα η χρονιά κύλισε ιδανικά, εξασφαλίζοντας στον Simoncelli τον Παγκόσμιο Τίτλο στα 250cc. Η πρώτη νίκη ήρθε στον αγώνα της Ιταλίας και ακολούθησαν πέντε ακόμα αγώνες, όπου ο Ιταλός πήρε την καρώ σημαία. Η τρίτη θέση στο αγώνα της Μαλαισίας ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει στον Simoncelli τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του.

 

Παρά τις έντονες φημολογίες για άνοδο στα ΜotoGP, o Πρωταθλητής του 2008 παρέμεινε στη Μεσαία Κατηγορία για να υπερασπιστεί τον Τίτλο του, το 2009. Η χρονιά ήταν ασταθής και παρά τις έξι νίκες του Simoncelli, το Πρωτάθλημα πήγε στον Ιάπωνα, Hiroshi Aoyama, μετά από δραματικό finale στον τελευταίο αγώνα της Valencia. Ο Ιταλός, τερμάτισε τελικά τρίτος στην κατάταξη του Πρωταθλήματος και αποφάσισε ότι πλέον έχει έρθει η στιγμή για να κάνει το βήμα στη Μεγάλη Κατηγορία.

 

Ο Fausto Gresini, επικεφαλής σε μια από τις πλέον έμπειρες και επιτυχημένες δορυφορικές ομάδες στα MotoGP, έδωσε την ευκαιρία στον Simoncelli να δείξει το ταλέντο του με μοτοσυκλέτα 800cc, το 2010. Ο Ιταλός θα οδηγήσει φέτος μια Honda RC212V και θα βρεθεί δίπλα στον πολύπειρο συμπατριώτη του, Marco Melandri. Οι δοκιμές σε Valencia και Sepang έδειξαν ότι ο Πρωταθλητής των 250cc για το 2008, θέλει ακόμα δουλειά, πάνω σε τετράχρονη μοτοσυκλέτα.

Επόμενο άρθρο »

EZPELETA: Οι νέοι κανονισμοί ανακοινώνονται ολοκληρωμένοι στη Μαλαισία

« Προηγούμενο άρθρο

Στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα ο ROSSI!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα