• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Loris Capirossi επιλέγει Pininfarina
Νέα 16/01/2010 - 11:14

Τα περισσότερα από όσα έχει πει ο Lucio Dalla για τον οδηγό αγώνων, Tazio Nuvolari, ισχύουν και για τον Loris Capirossi: Είναι κοντός, ταχύτατος και ελαφρύς. Όμως, σε αντίθεση με τον Nuvolari, φαίνεται ότι είναι προσκολλημένος στην ιδέα του να παραμείνει ζωντανός. “Έχω αγοράσει δεκατρείς θέσεις parking στο Monaco για να στεγάσω όλα μου τα “παιχνίδια”. Το τελευταίο είναι ο Generale Lee, το Dodge Charger από την τηλεοπτική σειρά Dukes of Hazzard.” Προφανώς όχι το αυθεντικό; “Τί εννοείς όχι το αυθεντικό; Προφανώς και είναι το αυθεντικό. Το εσωτερικό τμήμα της οροφής είναι υπογεγραμμένο από τον Bo και τον Luke Duke, δηλαδή από τους ηθοποιούς που τους υποδύονταν, στην πραγματικότητα...” Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι το αυτοκίνητο των Starsky και Hutch “Α, ναι το Ford Gran Torino – ήδη έχω ένα τέτοιο!”

 

Δεν είναι συμπτωματικό που η συζήτηση με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή αγώνων μοτοσυκλέτας πραγματοποιήθηκε πάνω σε ένα από τα “παιχνίδια του”. Το νέο του σκάφος Primatist G 53 Pinifarina, του παραδόθηκε στις 3 Απριλίου, του προηγούμενου χρόνου, μια μέρα πριν τα γενέθλιά του. “Έκανα αυτή την επιλογή για πολλούς λόγους. Κατ' αρχήν, είμαι φίλος με τους Abbate για σχεδόν είκοσι χρόνια – από τον πρώτο μου Παγκόσμιο Τίτλο (στην κατηγορία των 125cc). Είναι μια αυθεντική φιλία, που δεν έχει να κάνει τίποτα με χορηγίες. Ακόμα και έκανα βόλτες με σκάφη κατασκευασμένα από διαφορετικά ναυπηγεία, ο Bruno και ο Marco πάντα με καλοδέχονταν στις εγκαταστάσεις τους facilities.”

 

Γιατί διάλεξες το Primatist;

Διάλεξα το 53 διότι μου άρεσε. ΄Ημουν τριγύρω όταν κατασκευαζόταν. Η γυναίκα μου, η Ingrid διάλεξε τα χρώματα και το διαμορφώσαμε ακριβώς όπως επιθυμούσα. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν οι χώροι. Κοίτα εκείνο το σκάφος δίπλα μας. Το γνωρίζω καλά και σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει καμία σχέση με το σκάφος που έχω τώρα στην κατοχή μου. Πιθανόν εκείνο να είναι 10 κόμβους ταχύτερο από το δικό μου, αλλά για εμένα 25 κόμβοι είναι αρκετοί. Μερικές φορές μπορεί να φτάσω τη μέγιστη ταχύτητα των 35 κόμβων, αλλά συνήθως η μικρότερη ταχύτητα πλεύσης είναι ικανοποιητική για εμένα.

 

Και σίγουρα έχεις αρκετά γρήγορα παιχνίδια...

Σίγουρα. Το jet ski για παράδειγμα, είναι στο garage της πρύμνης. Στην πραγματικότητα όμως, δεν πρόκειται για jet ski, διότι είναι τριθέσιο.

 

Αν δε σε πείραζε η έλλειψη μεγάλης ταχύτητας, θα σε ενδιέφερε η ιστιοπλοΐα;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Παραείναι αργό χόμπυ για εμένα.

 

Ακόμα και με σκάφη multihull (τύπου καταμαράν);

Αυτά είναι κάπως ποιο ενδιαφέροντα, αλλά πρέπει να ασχολείσαι με τα πανιά και τα σκοινιά. Όχι, αυτά τα πράγματα δεν είναι για εμένα.

 

Θα μπορούσες να προσλάβεις πλήρωμα...

Δε θα μου άρεσε κάτι τέτοιο. Προτιμώ να ανεβαίνω αποκλειστικά με την οικογένειά μου. Έχω κάποιον να φροντίζει το σκάφος, αλλά μόνο όταν αυτό βρίσκεται στο λιμάνι. Όταν ταξιδεύει, θέλω εγώ να έχω τον έλεγχο. Να είμαι τόσο ο καπετάνιος, όσο και ο ναύτης.

 

Το σκάφος λοιπόν είναι όσο μεγάλο γίνεται ώστε να το ελέγχεις μόνος σου.

Αν ήταν μεγαλύτερο, θα ήταν πιο περίπλοκο στο έλεγχο. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο μέγεθος μου αρκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο και πιθανόν, όταν το G 62 παρουσιαστεί αργότερα μέσα στο 2010, μπορεί να κάνω το επόμενο βήμα.

 

Πιστεύεις ότι κάποια από τα στοιχεία που έχεις συλλέξει μέσα από τα είκοσι χρόνια της αγωνιστικής σου καριέρας, έχουν θέση στην ενασχόλησή σου με τα σκάφη;

Είναι δύο εντελώς διαφορετική κόσμοι και τα σημεία που συναντιούνται είναι ελάχιστα. Κάποια πράγματα ελέγχονται πλέον ηλεκτρονικά και αυτή ενδέχεται να είναι μια μεγάλη διαφορά. Αυτή την εποχή βοηθάω το φίλο μου, τον Guido Capellini, που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα F1θαλάσσης. Θα δούμε στην πορεία της αγωνιστικής σεζόν, ποια θα είναι τα αποτελέσματά του.

 

Πόσο συχνά χρησιμοποιείς το σκάφος σου;

Κάθε σαββατοκύριακο, όταν είμαι στο σπίτι.

 

Όταν δεν είσαι στο σκάφος, οδηγείς μοτοσυκλέτες;

Οδηγώ αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα του δημόσιου δρόμου, οπότε προτιμώ να κρατάω τις μοτοσυκλέτες κλειδωμένες στο garage: Για τις μετακινήσεις μου, χρησιμοποιώ ένα a scooter. Παρόλα αυτά, μου αρέσει να πηγαίνω εκτός δρόμου βόλτες μια μοτοσυκλέτα trail. Είναι καταπληκτική προπόνηση. Έχω και παρέα από άλλους αναβάτες. Φορτώνουμε τις μοτοσυκλέτες στο φορτηγό και φεύγουμε για τα βουνά. Υπάρχουν εκπληκτικές διαδρομές, ανάμεσα στην Ιταλία και το Monaco. Πρέπει όμως να είσαι πάντα προσεκτικός, λόγω της παρουσίας της χωροφυλακής (Gendarmerie).

Επόμενο άρθρο »

Ποιος σκωληκοειδίτης! Ο ROSSI στο Maranello για δοκιμές με Ferrari!

« Προηγούμενο άρθρο

SERGIO GADEA: Στην Moto2 με την ομάδα Pons Racing

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα