• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FIM: Αλλαγές στους κανονισμούς
Τί αλλάζει το 2010
Νέα 09/01/2010 - 10:12

Η FIM ανακοίνωσε πρόσφατα αναθεωρήσεις σε κανονισμούς που αφορούν στις δοκιμές και σε ιατρικά θέματα, εν όψει του Πρωταθλήματος του 2010. Οι παραπάνω αναθεωρήσεις είναι συμπληρωματικές στην αρχική ανακοίνωση της Dorna για επιστροφή στα "παραδοσιακά" 1000cc, από το 2012.

 

Η αναθεώρηση των κανονισμών για το 2010 έχει ως εξής:

 

Δοκιμές:

 

Για την κατηγορία MotoGP, οι μόνιμοι αναβάτες απαγορεύεται να πραγματοποιήσουν δοκιμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τόσο κατά την εξέλιξη του Πρωταθλήματος όσο και στα διαλείμματα αυτού. Προβλέπονται οι παρακάτω εξαιρέσεις:

 

- Προγραμματισμένες δοκιμές, σε ένα αγωνιστικό σαββατοκύριακο (ελεύθερες και χρονομετρημένες).

- Προγραμματισμένες δοκιμές για μια μέρα, μετά την ολοκλήρωση του Ισπανικού Grand Prix (Jerez), του Τσέχικου Grand Prix (Brno) και μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου Grand Prix της χρονιάς (Valencia), για δύο μέρες.

 

Επίσης, οι δοκιμές για τους μόνιμους αναβάτες απαγορεύονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε οποιαδήποτε πίστα, από την 1η Δεκεμβρίου μιας χρονιάς, μέχρι και την 31η Ιανουαρίου της επόμενης. Εξαιρούνται οι προγραμματισμένες δοκιμές από τη διοργανώτρια αρχή, οι οποίες θα διαρκούν το ανώτερο έξι μέρες. Εξαιρούνται επίσης, οι "Rookie" αναβάτες, που θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις μέρες δοκιμών κατά τη διάρκεια Νοεμβρίου/ Δεκεμβρίου.

 

Το πρόγραμμα των χειμερινών δοκιμών θα πρέπει να έχει εγκριθεί από την επιτροπή αγώνων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής, στις 7 Νοεμβρίου στην Valencia.

 

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες 125cc και Moto2, οι wildcard αναβάτες εξαιρούνται από τους περιορισμούς για τις δοκιμές που ισχύουν για τους μόνιμους αναβάτες. Μέχρι τώρα, οι wildcard συμμετοχές στις συγκεκριμένες κατηγορίες δεν μπορούσαν να κάνουν δοκιμές και αγώνες, σε οποιαδήποτε πίστα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, 14 μέρες πριν τον αγώνα.

 

Ιατρικός Κώδικας:

 

 

Η επιτροπή αγώνων συμφώνησε να τροποποιήσει τον Ιατρικό Κώδικα, με γνώμονα την καλύτερη και αμεσότερη φροντίδα των τραυματιών αναβατών. Οι ιατρικές υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν εξοπλισμό, οχήματα και προσωπικό θα πρέπει να είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο και σε επαρκείς μονάδες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι ένας τραυματίας αναβάτης θα μπορεί να έχει την απαραίτητη φροντίδα, με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση και ότι θα μπορεί να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο ή σε κατάλληλη ιατρική μονάδα.

 

Επόμενο άρθρο »

MOTO2: Oι δοκιμές της Tech 3 διακόπηκαν λόγω χιονόπτωσης

« Προηγούμενο άρθρο

BURGESS: "Μεγάλη πρόκληση ο περιορισμός των κινητήρων"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα