• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BURGESS: "Μεγάλη πρόκληση ο περιορισμός των κινητήρων"
6 κινητήρες για ολόκληρη τη σεζόν το 2010
Νέα 09/01/2010 - 09:30

Ο θρυλικός αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, Jerry Burgess παραδέχτηκε ότι η χρήση μονάχα 6 κινητήρων για ολόκληρη τη σεζόν του 2010 αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Ο παραπάνω κανονισμός ήταν αποτέλεσμα μιας γενικότερης τακτικής της διοργανώτριας αρχής, αλλά και των ομάδων για περιορισμό των εξόδων, έτσι ώστε να μην απειληθεί η βιωσιμότητα του Πρωταθλήματος.

 

Όμως, όπως και να έχουν τα πράγματα, 6 κινητήρες για 18 αγώνες είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάθε μηχανικό. Μάλιστα, η πρόκληση δεν περιορίζεται στους Ιάπωνες μηχανικούς που πλέον πρέπει να παρέχουν κινητήρες με τουλάχιστον διπλάσιο προσδόκιμο ζωής (τουλάχιστον 1500 μίλια), αλλά ο Burgess πιστεύει ότι θα δημιουργήσει και μεγάλους πονοκεφάλους σε θέματα σχεδιασμού και στρατηγικής.

 

"Αυτό που κυρίως με προβληματίζει σχετικά με τον κανονισμό για τον περιορισμό των κινητήρων είναι ότι θα πρέπει να έχω σχεδιάσει τον αγώνα της Valencia, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόσκληση για οποιονδήποτε μηχανικό", δήλωσε ο Αυστραλός.

 

"Πρέπει να προσέχεις πολύ τους κινητήρες σου, ώστε να έχεις το κατάλληλο απόθεμα, όταν παρουσιαστεί ανάγκη. Το 2010, το κλειδί για διάκριση θα είναι η μεγάλη ιπποδύναμη να μη θυσιάσει την αξιοπιστία των κινητήρων. Ειδικότερα, η πρόκληση για τους μηχανικούς θα είναι να βγάλουν τη μεγαλύτερη δυνατή ιπποδύναμη από έναν κινητήρα, που θα λειτουργεί απροβλημάτιστα για τρεις αγώνες", συμπλήρωσε ο Burgess.

 

"Ουσιαστικά, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε απόδοση με αξιοπιστία. Αν όμως αναζητήσουμε μεγαλύτερη ιπποδύναμη από έναν ολοκαίνουριο κινητήρα, για κάποιο χρόνο θα λειτουργεί σε φυσιολογικά επίπεδα και αργότερα, η ισχύς του θα αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά", ολοκλήρωσε ο πολύπειρος αρχιμηχανικός.

Επόμενο άρθρο »

FIM: Αλλαγές στους κανονισμούς

« Προηγούμενο άρθρο

ΗAYDEN: Στοχεύει να βελτιωθεί δραματικά το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα