• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια δύσκολη πίστα το Τέξας
20 στροφές και πάρα πολλά σαμαράκια
Νέα 11/04/2019 - 01:39

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ξεκίνησε και τις επίσημες διαδικασίες του 3ου φετινού Αγώνα. Το Red Bull Grand Prix of the Americas, μας παρουσίασε τους Marc Marquez (Repsol Honda Team), Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati), Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP), Alex Rins (Team Suzuki Ecstar), Jack Miller (Pramac Racing) και τον Αμερικανό οδηγό της Moto2™ Joe Roberts (American Racing KTM) που μίλησαν για το επερχόμενο ΣΚ.

Ο Marquez, που εδώ είχε πάρει την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία το 2013 και από τότε δεν έχει χάσει ποτέ, είπε: “Ναι, σίγουρα το Austin είναι μια πολύ καλή πίστα για μένα και είναι αλήθεια ότι φέτος φτάνουμε εδώ σε καλή φόρμα, έχουμε καλή βάση. Αισθάνομαι άνετα και θα προσπαθήσω να δουλέψω καλά από τις ΕΔ1. Είναι αλήθεια ότι είναι αδύνατο εδώ να κάνεις το τέλειο γύρο. Αδύνατο γιατί είναι μεγάλος ο γύρος, έχει πολλές στροφές, πολλά δυνατά σημεία φρεναρίσματος και είναι εύκολο να κάνεις ένα λάθος. Έχει και πολλά σαμαράκια. Είναι μι απίστα που μερικές φορές πρέπει να αλλάζεις τις γραμμές σου σε κάθε γύρο”.

Ρωτήθηκε και για τη χειραψία με τον Rossi στην Αργεντινή. “Ήταν η στιγμή. Όπως όταν φιλάς μια κοπέλα την κατάλληλη στιγμή! (γέλια από την αίθουσα και από τον Ρόσσι). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα, οπότε δεν είναι πρόβλημα να έχουμε μια σχέση σεβασμού”.

Ο Rossi συμφώνησε και είπε: “Ήταν σωστό, τον συγχάρηκα γιατί είχε κάνει έναν πολύ γρήγορο αγώνα, έτσι νομίζω ότι ήταν νορμάλ.” 

Ο Ιταλός αναφέρθηκε και στην πίστα: “Είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα σιρκουί, δύσκολο, τεχνικό, με ανηφόρες και κατηφόρες, 20 στροφές. Την πρώτη χρονιά ήμουν πολύ αργός, ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβω την πίστα. Το 2014 είχα πρόβλημα με το λάστιχο, μετά πήρα κάποια βάθρα, το 2017 ήμουν 2ος. Περίεργη πίστα, υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία μπορεί να χάσεις πολύ χρόνο, αλλά η μοτοσυκλέτα μας δεν είναι τόσο κακή, θα προσπαθήσουμε να πάμε δυνατά.”

Ο Dovizioso από τη μεριά του είπε: “Σίγουρα ο Marc έδειξε στο παρελθόν ότι είναι ο βασιλιάς αυτής της πίστας, έτσι θα είναι πολύ δύσκολο για όλους να δώσουν τη μάχη με αυτόν. Αλλά όπως και νάχει πρέπει να πάρουμε τους μέγιστους δυνατούς βαθμούς και είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό και όλα μπορεί να συμβούν. Είμαι ήρεμος, η βάση μας είναι καλή και περιμένω να είμαι πιο ανταγωνιστικός από ότι πέρυσι. Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι παντού.”
Οι Dovizioso, Rins και Rossi ρωτήθηκαν αν πιστεύουν ότι Marquez είναι ανίκητος και όλοι απάντησαν ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά τίποτε δεν είναι αδύνατο. “Δεν ξεκινάς από το σπίτι σου λέγοντας ότι είναι αδύνατο να τον νικήσεις. Πάντα προσπαθείς να βελτιωθείς”, είπε ο Ρόσσι. 
ΟRins από την πλευρά της Suzuki δήλωσε: Είδαμε στο Qatar και επίσης στην Αργεντινή ότι ανακάμψαμε με πολλές θέσεις, έχουμε καλή ταχύτητα στις δοκιμές και καλή ταχύτητα στον Αγώνα, πρέπει να βελτιωθούμε στις Κατατακτήριες. Πρέπει να είμαστε στο πρώτο γκρουπ στο ξεκίνημα του Αγώνα, γιατί τα προσπεράσματα καταστρέφουν τα λάστιχα. Πέρυσι είχα κάποια προβλήματα με το μπροστινό, αλλά μέσα στη χρονιά τα λύσαμε. Στους 2 πρώτους αγώνες η αίσθηση μπροστά ήταν καλή και αν πάμε καλύτερα στις Κατατακτήριες θα δούμε.”

Ο Miller μίλησε μετά και είπε: “Είναι ωραίο να είσαι εδώ στους 5 πρώτους. Με τη νέα μου μοτοσυκλέτα είναι ωραίο να ξέρω ότι μπορώ να παλεύω μαζί τους όλη τη σεζόν. Το Austin είναι μια πίστα που μου αρέσει και φέτος είμαι στο 100% της φυσικής κατάστασης και θα δούμε πόσα σαμαράκια θα έχει η πίστα! Είναι ταχύτερη η GP19 της Ducati και δεν χάνω μέτρα στην ευθεία. Αισθάνομαι πιο ώριμος ως οδηγός και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.” 

Ο Joe Roberts που είναι ο τοπικός ήρωας, ελλείψει άλλου Αμερικανού δήλωσε αισιόδοξος για ένα καλό αποτέλεσμα. 

Επόμενο άρθρο »

Greek Social Media!

« Προηγούμενο άρθρο

29.5 εκατομμύρια για το MotoGP στο Spa-Francorchamps

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA