• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Λίγο-πολύ όπως το 2008
Είναι η σημερινή κατάσταση για μένα
Νέα 24/01/2019 - 11:14

Το 2008, όταν ο Jorge Lorenzo έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία, βρέθηκε στο πλευρό του Valentino Rossi ο οποίος ήταν στο απόγειο της καριέρας του.

 

Έντεκα χρόνια μετά – και όπως παραδέχεται ο ίδιος – βρίσκεται στην ίδια κατάσταση, έχοντας στο πλάι του τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Marc Marquez.

 

«Στην καριέρα μου στο MotoGP έχω μοιραστεί το box με 4 οδηγούς: πρώτα με τον Valentino, μετά με τον Spies, τον Dovi και τώρα τον Marc».

 

«Η κατάσταση για μένα τώρα είναι αρκετά ίδια με το 2008, όταν ήρθα στη μεγάλη κατηγορία στο πλάι του Valentino που ήταν στο απόγειο της καριέρας του».

 

«Τώρα έχω έρθει σε μια ομάδα με τον Marc που είναι πολύ, πάρα πολύ δυνατός ομόσταυλος και ξέρει καλά την Honda».

 

«Το 2006 και το 2007 ο Vale δεν είχε πάρει τον Τίτλο, αλλά το ’08 ήταν εκεί, ήταν διεκδικητής και ήξερε πολύ καλά την Yamaha».

 

Ο Jorge πήρε τον πρώτο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία το 2010, με τον Rossi μαζί του στο γκαράζ.

 

Ακολούθησε ο Τίτλος το 2012, όταν μαζί του στην Yamaha ήταν ο Ben Spies και στη συνέχει πήρε το Πρωτάθλημα και το 2015.

 

Ο Jorge, που μιλούσε στη χτεσινή παρουσίαση της Repsol Honda στη Μαδρίτη, συνέχισε λέγοντας:

 

«Τώρα δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς στις μοτοσυκλέτες. Είναι πιο περίπλοκες κι αυτό φάνηκε με την Ducati. Όμως τα πήγα καλά με την Honda σε Valencia και Jerez».

 

«Σίγουρα σ’ αυτό το κομμάτι ο Marc έχει ένα πλεονέκτημα. Θα έλεγα ότι είναι φαινόμενο κι έχω πολλά να μάθω απ’ αυτόν».

 

«Έρχομαι σ’ αυτή την ομάδα με χαρά και υπερηφάνεια, αλλά και με απλοϊκότητα για να καταλάβω, λίγο-λίγο, πως είναι τα πράγματα και να κυνηγήσω τ’ αποτελέσματα».

 

Όπως είναι γνωστό, ο Jorge θα χάσει το πρώτο τεστ του 2019 που θα γίνει στην Sepang της Μαλαισίας στις 06-08 Φεβρουαρίου.

 

Όμως, όπως λέει ο Ισπανός, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα!

 

«Λίγο-πολύ θα κάνω τον ίδιο αριθμό τεστ με όταν πήγα από την Yamaha στην Ducati. Άρα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα».

 

«Θα μπορούσε να είναι χειρότερα γιατί μπορεί να τραυματιζόμουν στα μέσα της σεζόν, ή θα μπορούσα να έχανα 4 Αγώνες στη σειρά».

 

Ο Jorge έχασε για πρώτη φορά στην καριέρα του 4 συνεχόμενους Αγώνες στα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν τραυματίστηκε σε Aragon και Buriram (Ταϊλάνδη).

Επόμενο άρθρο »

O Lorenzo εξηγεί

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: 3-4 μήνες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα