• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Η συνέντευξη τύπου
Θα έχουμε άραγε ένατο διαφορετικό νικητή;
Νέα 22/09/2016 - 21:13

Πέντε αγώνες απομένουν για το τέλος της σεζόν και ο Marc Marquez διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα 43β. Ο Ισπανός ήταν στη σημερινή συνέντευξη τύπου και δήλωσε:

 

«Δεν έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς και φτάνουμε πρώτοι στην Aragon. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε από την αρχή, επειδή είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες».

 

«Ξέρουμε όμως ότι οι Yamaha είναι δυνατές. Πάντα θέλεις να πιέζεις και να νικάς, αλλά κάποιες φορές δεν είναι εφικτό, όπως στο Misano. Εδώ θέλουμε να είμαστε στο βάθρο τουλάχιστον».

 

Ο Valentino Rossi ήταν επίσης στη συνέντευξη τύπου, λέγοντας: «Έχω μαζέψει καλούς βαθμούς και επανακάμψαμε από τα λάθη που κάναμε την αρχή, όμως ο Marquez είναι μακριά».

 

«Πρέπει όμως να συνεχίσουμε έτσι. Δουλεύουμε καλά και πάντα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτή η πίστα δεν είναι και η καλύτερη για μένα. Πέρυσι δυσκολευτήκαμε στα ελεύθερα, αλλά κάναμε καλό αγώνα».

 

Το γεγονός ότι πάντα νικά κάποιος διαφορετικός αναβάτης έχει την επίπτωσή του στη μάχη για τον Τίτλο και ο Valentino το γνωρίζει καλά αυτό.

 

«Οι οχτώ διαφορετικοί νικητές είναι κάτι που κανείς δεν το περίμενε και αυτό επειδή τα τελευταία χρόνια όλο τα ίδια ονόματα ήταν στην κορυφή. Έχει το ενδιαφέρον του για το Πρωτάθλημα».

 

«Είναι όμως και πιο δύσκολο επειδή η ισορροπία είναι μεγαλύτερη ανάμεσα σε αναβάτες και μοτοσυκλέτες και ανάλογα με τις συνθήκες έχουμε διαφορετικά ονόματα που είναι δυνατοί».

 

«Έτσι πρέπει να προσπαθήσουμε πάντα να είμαστε εκεί και να είμαστε τουλάχιστον στο βάθρο».

 

Τα τελευταία δυο χρόνια είναι ο Jorge Lorenzo αυτός που παίρνει τους 25β και ο Ισπανός άσος της Yamaha δεν θα μπορούσε να λείπει σήμερα από τη συνέντευξη. Ο Lorenzo έχει κερδίσει τόσο στο βρεγμένο (2014) όσο και στο στεγνό (2015).

 

«Περίμενα ότι θα πάλευα περισσότερο για τη νίκη στο Misano, αν και ήξερα ότι δεν είχα και τον καλύτερο ρυθμό για την πίστα. Χρειαζόμουν ένα-δυο δέκατα ακόμα».

 

«Θα δούμε τι θα γίνει εδώ, που τα τελευταία δυο χρόνια κερδίζω. Κανονικά δεν είναι πίστα της Yamaha, αλλά με κάποιον τρόπο τώρα τελευταία είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι μια πίστα με ροή, που ταιριάζει στο πλαίσιό μας».

 

Ο οδηγός - ίσως - με την καλύτερη ψυχολογία αυτή τη στιγμή, είναι ο Dani Pedrosa ο οποίος προέρχεται από τη τεράστια νίκη του στο Misano. Και τώρα είναι σε μια πίστα που «...μ’ αρέσει πολύ».

 

«Τα πηγαίνουμε καλά εδώ στο παρελθόν. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους τομείς που συνήθως δεν τα πάμε καλά και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε». Στη συνέχεια τον ρώτησαν αν ο Nicky Hayden θα μπορούσε να είναι ο 9ος διαφορετικός νικητής!

 

Ο Αμερικανός θρύλος του MotoGP θα αντικαταστήσει αυτό το Σ/Κ τον τραυματία Jack Miller, ως έκτακτη συμμετοχή έχοντας αγωνιστεί το περασμένο Σ/Κ στο Lausitzring της Γερμανίας για τα SBK-Motul, όπου και ανέβηκε στο βάθρο στον 1ο αγώνα.

 

«Αν το κάνει όπως ο Bayliss, τότε ναι... μπορεί να είναι ο ένατος νικητής! Θα είναι δύσκολο γι’ αυτόν με τα διαφορετικά ελαστικά, αλλά θα δούμε», ήταν η απόκριση του Pedrosa.

 

Από τη μεσαία κατηγορία, το παρών έδωσε ο Alex Rins που είναι δεύτερο στη βαθμολογία με διαφορά μόλις τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Johann Zarco. Ο Ισπανός άσος είπε:

 

«Θα έχει ενδιαφέρον ο αγώνας. Στο Misano έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό, παρά τον τραυματισμό στην κλείδα. Τώρα όμως είμαι έτοιμος 100%. Δεν πονάω. Εδώ είναι το σπίτι μου και θα προσπαθήσω να κερδίσω βαθμούς εις βάρος του Zarco».

 

Από όλες τις κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, η Moto3 - παρά το υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού - είναι αυτή που θα ξέρει πρώτη ποιός θα είναι ο αναβάτης που θα πάρει τον Τίτλο.

 

Κανείς δεν θα στοιχημάτιζε εναντίον του Brad Binder, ο οποίος έχει μια τεράστια διαφορά 106β από τον δεύτερο κι αν τερματίσει πρώτος ή δεύτερος στον αγώνα της Κυριακής, τότε θα πανηγυρίσει τον πρώτο του Τίτλο από την Aragon!

 

«Απλά θα είμαι συγκεντρωμένος ανά γύρο. Οι αγώνες είναι τρελοί... έχω κερδίσει δίνοντας μάχες μπροστά, έχοντας ξεκινήσει από πίσω ή κάνοντας διαφορά από τους υπόλοιπους».

 

«Αν συνεχίσω έτσι, πιστεύω ότι μπορώ να παλέψω για το βάθρο», είπε ο Ν.Αφρικανός που πριν μερικά 24ωρα έδινε συνέντευξη τονίζοντας ότι δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν δεν τα καταφέρει στην Aragon.

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Συνεργασία Aprilia-SMR!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA