• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φως στο μυστήριο με τον Lorenzo
Έχασα ένα πιθανό βάθρο σήμερα
Νέα 21/08/2016 - 21:01

Μετά τα μισά του αγώνα στην Τσεχία, ο Lorenzo ήταν στη 10η θέση και κέρδιζε έδαφος καθώς έκανε χρόνους στο 2:09 (2) και στο 2:08 (1) όταν ξαφνικά μπήκε στα pits!

 

Πήγε να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του με τα σλικ, ενώ οι άνθρωποι της ομάδας του φαίνονταν ότι δεν επιδοκίμαζαν την ενέργειά του αυτή! Μετά από ένα γύρο ο Lorenzo ξαναμπήκε, μιας και η πίστα δεν ήταν για σλικ.

 

Τι ακριβώς έγινε και γιατί ακολούθησε αυτή την παντελώς λανθασμένη στρατηγική ο Jorge Lorenzo που τον έριξε στην τελευταία θέση του αγώνα και τρίτο στη βαθμολογία πίσω από τον Rossi;

 

«Η ομάδα μου δεν κατάλαβε τι έγινε», εξήγησε ο Jorge μετά τον αγώνα. «Στην αρχή δεν κατάλαβαν ότι το ελαστικό είχε πρόβλημα, γιατί εκείνο το σημείο του πατούσε στην άσφαλτο όταν σταμάτησα».

 

«Έτσι έδειχνε τέλειο. Μόνο όταν το έβγαλαν είδαν ότι έλειπε ένα κομμάτι του! Γι’ αυτό λοιπόν ο Ramon (σ.σ. Forcada, ο αρχιμηχανικός του) δεν κατάλαβε γιατί πήγε ν’ αλλάξω μοτοσυκλέτα».

 

«Έβαλα σλικ, αλλά ήταν πολύ βρεγμένη ακόμα η άσφαλτος και ήταν επικίνδυνο. Πήγα και άλλαξα και πάλι γιατί δεν άξιζε το ρίσκο να συνεχίσω να οδηγώ».

 

Για τον Ισπανό άσο το πρόβλημα ήταν κατασκευαστικό, της Michelin και όπως είδαμε στον αγώνα επηρέασε και τον Andrea Iannone στο τέλος.

 

Όταν τον ρώτησαν αν τώρα ευχόταν να είχε επιλέξει το σκληρό ελαστικό, ο Ισπανός απάντησε: «Εύχομαι να μην είχαμε το πρόβλημα. Το μπροστινό, με αυτή την κατασκευή, ήταν στο όριό του».

 

«Υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα στα ελαστικά. Δεν είναι όλα τα ίδια. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει όμως και αυτό δεν πρέπει η Michelin να το αφήσει να επαναληφθεί».

 

«Μπορεί να υπάρχει φθορά, ναι, αλλά όχι να φεύγουν ολόκληρα κομμάτια. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει».

 

Χωρίς αυτό το πρόβλημα, ο Lorenzo θεωρεί ότι θα μπορούσε να παλέψει για την τρίτη θέση ή ακόμα και να πιέσει τον Rossi, με τον οποίο έκαναν τις ίδιες επιλογές ελαστικών.

 

«Μεγάλη ατυχία σήμερα... δεν τερματίσαμε τον αγώνα - όπως ο Dovizioso και ο Iannone - και άρχιζα να είμαι τότε ο γρηγορότερος μαζί με τους Cal και τον Rossi».

 

«Πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα ακόμα για να τερμάτιζα τρίτος ή και δεύτερος ακόμα. Αλλά δεν τελειώσαμε τον αγώνα».

Επόμενο άρθρο »

Απελπισμένος ο Rossi στην αρχή!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Είμαι χαρούμενος για τον Cal!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα