• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Παρακολουθούσα τα βίντεο του Marc από τα προηγούμενα χρόνια»...
Αγώνες 04/07/2024 - 21:50

Ένας αναβάτης δεν έχει χάσει ποτέ τη νίκη στο MotoGP™ στο Sachsenring, και ακόμη και ο επικεφαλής της ομάδας του έφτασε στο σημείο να αναρτήσει στο Twitter ότι «ο στόχος ήταν ξεκάθαρος». 987 ημέρες αργότερα, ο Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™) στοχεύει σε πίστα όπου τα σημάδια φαίνεται σίγουρα να είναι υπέρ του...

 

Και ακόμη. Από την τελευταία φορά που κέρδισε εδώ, το 2021, έχουν στεφθεί νέοι νικητές - και οι δύο αναβάτες μπροστά από τον Marquez που μονομάχησαν στο Πρωτάθλημα στη σημαία τερματισμού το 2023, με διαφορά μόλις 0.064 δευτερολέπτων. Η κατάλληλη στιγμή είναι με τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) μετά από δύο διπλές νίκες και καθώς βρίσκεται σε απόσταση 10 βαθμών από την κορυφή, αλλά αυτό το προβάδισμα παραμένει σε μεγάλο βαθμό στον περσινό νικητή του Sachsenring: Jorge Martin (Prima Pramac Racing).

 

Συνεντεύξεις Τύπου: Liqui Moly Motorrad Grand Prix Deutschland

JORGE MARTIN (Prima Pramac Racing)

Πόση αυτοπεποίθηση έχεις αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από μια διπλή νίκη εδώ πέρυσι;

«Νομίζω ότι είμαι καλύτερος αναβάτης από την περασμένη σεζόν και νομίζω ότι το επίπεδο αυτής της σεζόν είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά. Στο Assen, είδα και ένιωσα ότι οδηγούσα τέλεια και νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον εδώ και θα είναι μια μεγάλη πρόκληση να παλέψω ενάντια στον Pecco και τον Marc, που πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατοί. Αλλά αισθάνομαι σίγουρος και δυνατός, καθώς η περασμένη σεζόν ήταν εξαιρετική εδώ γιατί κέρδισα τόσο το Sprint όσο και τον Αγώνα την Κυριακή, και νιώθω ότι μπορώ να το επαναλάβω, οπότε ας δούμε».

 

Πόσο ανυπομονείς να παλέψεις με τον Marc αυτό το Σαββατοκύριακο;

«Ανυπομονώ για την πρόκληση και θυμάμαι την περασμένη σεζόν πριν από τον Αγώνα, παρακολούθησα τα βίντεό του επάνω στη μοτοσυκλέτα από τα προηγούμενα χρόνια, οπότε νομίζω ότι με βοήθησε να κερδίσω την περασμένη σεζόν, αλλά δεν νομίζω ότι ο ίδιος θα κερδίσει αυτή τη σεζόν».

FRANCESCO BAGNAIA (Ομάδα Ducati Lenovo)

Είναι δυνατόν να είσαι εξίσου κυρίαρχος εδώ στο Sachsenring;

«Θα προσπαθήσουμε σίγουρα, αλλά πέρυσι ήταν ένας πολύ καλός Αγώνας την Κυριακή, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον Jorge γιατί στους τελευταίους δύο γύρους, ήταν πολύ αμυντικός και ήταν δύσκολο για μένα να προσπεράσω, οπότε ήταν διασκεδαστικό. Δεν ήμουν στο 100% μου πέρυσι και είχα λίγο πόνο μετά από ένα ατύχημα στο Le Mans, αλλά θυμάμαι ότι οι δυνατότητες ήταν υψηλές και νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μας ταιριάζει τέλεια σε αυτή την πίστα και ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή μάχη ξανά».

 

Τι πιθανότητες πιστεύεις ότι έχει ο Marc;

«Πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα να παλέψει για τη νίκη, καθώς γνωρίζουμε πόσο καλός είναι στα αριστερόστροφα σιρκουί, οπότε πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός θα είναι υψηλός και θα είναι σημαντικό να το καταλάβουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ίσως ακολουθώντας τον σε κάποια σημεία το Σαββατοκύριακο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

MARC MARQUEZ (Gresini Racing MotoGP™)

Είναι αυτή η καλύτερη ευκαιρία που έχετε να κερδίσετε την πρώτη σας νίκη με την Gresini;

«Θα δούμε, οι προβλέψεις μας είναι καλύτερες από αυτές που ήταν την περασμένη Πέμπτη στο Assen, αλλά προβλέπω ότι μπορώ να έχω ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και τότε ίσως θα έχω την ευκαιρία να πολεμήσω μπροστά με αυτά τα δύο παιδιά, που ήταν ένα βήμα μπροστά και στην περίπτωση του Pecco δύο βήματα μπροστά από τους άλλους. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να κάνουμε το 100% μας και θα δούμε. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο Sachsenring θα με βοηθήσει να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με αυτά τα δύο παιδιά».

 

Πιστεύετε ότι θα χρειαστεί να πετύχετε την καλύτερη επίδοσή σας στο Sachsenring για να νικήσετε αυτούς τους δύο αναβάτες;

«Ναι φυσικά, εννοώ όπως είπα, αν θέλω να έχω μια ευκαιρία, τότε πρέπει να οδηγήσω τέλεια όπως έκανα στο παρελθόν. Αλλά στο παρελθόν, όταν φτάσαμε εδώ, ήμασταν ανταγωνιστικοί σε όλες τις πίστες και μετά έκανα τη διαφορά, αλλά τώρα είναι πιο γρήγοροι σε όλες τις πίστες, οπότε ας δούμε αν έχω αρκετή ταχύτητα για να παλέψω μαζί τους, καθώς δεν θα είναι εύκολο Σαββατοκύριακο, όπως έχουν πει κάποιοι».

Επόμενο άρθρο »

«Χρειαζόμαστε έναν αναβάτη σαν τον Fabio»

« Προηγούμενο άρθρο

Το RS 457 Trophy δημιουργήθηκε για τα νεαρά ταλέντα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα