• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno MotoGP ΚΑΤ: Καμμία επιλογή!
«Έπρεπε να περάσω», είπε ο Marquez που πήρε την pole
Νέα 20/08/2016 - 17:55

Αυτός που κυριάρχησε στις σημερινές κατατακτήριες δεν ήταν ο Jorge Lorenzo, όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά ο Marc Marquez!

 

Στον πολύ γρήγορο γύρο του ο Ισπανός πήρε το slipstream από τον Rossi μέχρι την τελευταία στροφή, όπου - χωρίς να έχει επιλογή όπως είπε - πέρασε τον Ιταλό και βρέθηκε πίσω από τον Pol Espargar!

 

Ο Polyccio καθυστέρησε για λίγο τον Marc, ο οποίος ήταν ανάμεσα στον Vale και τον συμπατριώτη του, αλλά βρήκε τον τρόπο να γράψει ένα χρόνο-ρεκόρ στο 1:54.596 και να πάρει την pole position!

 

Ήταν η 63η pole position της καριέρας του, όσες δηλαδή έχουν οι Valentino Rossi και Jorge Lorenzo και η 5η φετινή για τον Ισπανό της Repsol.

 

Στον πολύ γρήγορο γύρο του, ο Marc ήταν στη μισή πίστα πάνω από μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο γύρο του Rossi και 1,1δ πιο γρήγορος από αυτόν του Polyccio!

 

Ειδικά στο δεύτερο κομμάτι έκανε τεράστια διαφορά επί των αντιπάλων του - εκεί που έλεγε και χτες ότι δεν έχει πολλά σημεία δυνατών επιταχύνσεων κι έτσι δεν χάνει πολύ.

 

Φτάνοντας τους δυο μπροστά του στην τελευταία στροφή - και αφού είχε χρησιμοποιήσει το slipstream του Vale - πέρασε με έναν αρκετά επικίνδυνο ελιγμό τον Ιταλό, ο οποίος στο τέλος της ευθείας (στην 1) του το ανταπέδωσε!

 

Ο χρόνος-φαινόμενο του Marquez αποτελεί και νέο απόλυτο χρόνο πίστας! «Δεν το περίμενα! Έκανα τον τέλειο γύρο! Πίεζα στο 100% και ήμουν και τυχερός».

 

«Ήταν μπροστά μου ο Valentino και με το slipstream του κέρδισα λίγο. Τον είδα ότι προετοιμαζόταν για τον τελευταίο του γύρο κι έπρεπε να περάσω».

 

Μέχρι εκείνο το σημείο πάντως ο Lorenzo κυριαρχούσε, αλλά το δεύτερο ελαστικό του - όπως είπε - δεν είχε την απόδοση που θα ήθελε για κάτι καλύτερο.

 

Με τον τελευταίο του γύρο ο Iannone ανέβηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, αναγκάζοντας τον πατέρα του στο γκαράζ της Ducati να ξεφυσήσει με ανακούφιση!

 

Ο γύρος αυτός του Iannone άφησε τέταρτο τον Aleix Espargaro, ο οποίος προέρχεται από τον τραυματισμό του στο χέρι στο προηγούμενο Grand Prix της Αυστρίας.

 

Νέος εκπληκτικός χρόνος από τον Hector Barbera, ο οποίος με την «παλιά» Ducati ανέβηκε στην 5η θέση!

 

Ο Valentino έμεινε στην έκτη θέση και εντός στόχων (2η σειρά) όντας και ο τελευταίος σε απόσταση δευτερολέπτου από τον Marc.

 

Πολλά ήταν τα προβλήματα (τεχνικά) για τον Andrea Dovizioso, κυρίως στο μπροστινό και στο τέλος έκανε τον έβδομο καλύτερο χρόνο.

 

Ο Vinales έμεινε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόσταυλό του και δεν πρέπει να είναι χαρούμενος. Ο Dani Pedrosa πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1 και ήταν ένατος.

Επόμενο άρθρο »

Brno Moto2: Pole για Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto3: Super Binder!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA