• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: Η συνέντευξη τύπου
Ξεκίνησε επίσημα ο 11ος Γύρος της σεζόν
Νέα 18/08/2016 - 20:18

Ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα είναι αυτός στο Brno της Τσεχίας, όπου πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Marc Marquez, ο οποίος μίλησε αρχικά για τον ώμο του: «Δεν είναι ακόμα στο 100% αλλά έχει φτιαχτεί και δεν θα είναι πρόβλημα εδώ».

 

«Για την ώρα δεν χρειάζεται επέμβαση, αρκεί να δουλεύω σωστά στο γυμναστήριο, όμως ποτέ κανείς δεν μπορεί να πει για το μέλλον».

 

«Όλα δείχνουν καλά για την ώρα και όπως φαίνεται το Brno θα είναι καλύτερο για εμάς. Στην Αυστρία ήταν σημαντική η 5η θέση γιατί ο Lorenzo μας πήρε μόνο 5β και ο Vale 2β».

 

«Και είμαι χαρούμενος διότι πραγματικά δυσκολευτήκαμε εκεί και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει περισσότερους βαθμούς. Εδώ όμως θα προσπαθήσουμε για τη νίκη».

 

«Και αν δεν είναι δυνατόν να παλέψουμε για τη νίκη, τότε θα προσπαθήσουμε να μην χάσουμε πολλούς βαθμούς σε σχέση με τους οδηγούς της Yamaha».

 

Μετά από τρεις δύσκολους αγώνες, ο Jorge Lorenzo κατάφερε να επιστρέψει στις επιτυχίες και στο βάθρο, ένα αποτέλεσμα που «...το χρειαζόμουν».

 

«Δεν αμφέβαλλα ότι αργά η γρήγορα θα τα κατάφερνα, αλλά το αποτέλεσμα αυτό βοηθάει. Και τώρα είμαστε σε μια πίστα που θεωρητικά και ιστορικά μας ταιριάζει και είναι καλή για το στυλ μου».

 

«Θα δούμε λοιπόν αν η θεωρία θα επαληθευθεί και από την πραγματικότητα για να παλέψουμε για τη νίκη. Τα λάστιχα φέτος μπορούν ν’ αλλάξουν δραματικά τα πράγματα σε κάθε πίστα».

 

«Μπορεί να κυριαρχείς στον ένα αγώνα και στον άλλο να είσαι πέμπτος! Και τώρα που οι Ducati είναι ανταγωνιστικές, μπορείς εύκολα να βρεθείς πέμπτος».

 

«Μπορεί να χάσεις πολλούς βαθμούς ή να κερδίσεις πολλούς βαθμούς (σ.σ τώρα που είναι ανεβασμένες οι Ducati) και αυτό αλλάζει πολύ τα πράγματα».

 

Γενικά τα μεγαλύτερα ονόματα του Πρωταθλήματος συμφώνησαν ότι υπάρχουν πλέον εφτά αναβάτες (συμπεριλαμβανομένου του Vinales) που μπορούν να κάνουν τη ζημιά και να φέρουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία.

 

Για τον Valentino Rossi η μοναδική του σκέψη είναι να καταφέρει να παλέψει και να κερδίσεις τους Marquez και Lorenzo, ειδικά στην πίστα που πριν από 20 χρόνια είχε καταφέρει να πάρει την πρώτη του νίκη!

 

«Φέτος τα πράγματα είναι αντίθετα απ’ ότι πέρυσι: κάνουμε καλές κατατακτήριες, αλλά έχουμε πιο πολλά προβλήματα στον αγώνα».

 

«Πρέπει να κατανοήσουμε το επίπεδο των άλλων και αυτό επειδή και οι Ducati μπορεί να είναι δυνατές εδώ, όπως και οι Honda».

 

«Ο Marquez βέβαια, αλλά και ο Pedrosa που ανέκαθεν τα πηγαίνει καλά στην Τσεχία. Είναι μια ωραία πίστα κι εδώ πήρα την 1η μου νίκη κι έτσι θα μου μείνει αξέχαστη».

 

«Όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχω καταφέρει να είμαι τόσο γρήγορος όσο ο Marquez και ο Lorenzo. Στόχος λοιπόν αυτό το Σ/Κ είναι να είμαι πιο γρήγορος και να παλέψω μ’ αυτούς».

 

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη συνέντευξη ο νικητής του προηγούμενου Γύρου, ο Andrea Iannone που περιμένει το Brno να είναι πιο δύσκολο για τους κόκκινους.

 

«Η νίκη ήταν απίστευτη, αλλά τώρα είναι σημαντικό να παραμείνουμε προσηλωμένοι για το δεύτερο μισό, επειδή υπάρχουν μερικοί πολύ δυνατοί αναβάτες».

 

«Ξέρω ότι ο Dovizioso θα πιέσει δυνατά στο δεύτερο μισό, αλλά το ίδιο κι εγώ για να ολοκληρώσουμε θετικά τη σχέση μας».

 

Να συνεχίσει στο ίδιο μονοπάτι των καλών αποτελεσμάτων θέλει ο Scott Redding,  ο οποίος μετά το βάθρο στην Ολλανδία ήταν 4ος στην Γερμανία και 8ος στην Αυστρία.

 

«Η αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη για εμάς, ενώ δεν είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Όμως ο τελευταίος αγώνες ήταν καλός. Στόχος μας πάντα είναι η 8άδα».

 

«Μ’ αρέσει η πίστα του Brno. Στο παρελθόν όμως, σε μικρότερες μοτοσυκλέτες, ο σωματότυπός μου δεν βοηθούσε».

 

Τέλος, μίλησε και ο Alvaro Bautista, το μέλλον του οποίου έγινε πριν λίγες ώρες γνωστό, καθώς συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Aspar.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα του Aspar, σε μια ομάδα που είχα πολύ καλά αποτελέσματα στο παρελθόν», σχολίασε.

 

Ο Bautistaείχε καταφέρει να κερδίσει με την ομάδα του Aspar τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 125cc το 2006.

Επόμενο άρθρο »

Brno Μoto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Κριτική από Marquez-Smith-Crutchlow

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA