• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Ήταν 50-50%
Να τερματίσω ή να πέσω!
Νέα 15/08/2016 - 14:29

Ο Marc Marquez επιβεβαίωσε και στο χτεσινό αγώνα ότι φέτος «έβαλε μυαλό» κι έχοντας κατά νου το Πρωτάθλημα, προτίμησε να τερματίσει τον αγώνα παρά να πέσει!

 

Και η πτώση, όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν θα ήταν δύσκολο να συμβεί, αν συνέχιζε να πιέζει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως προσπάθησε να κάνει στην αρχή.

 

Ο ώμος του δεν του δημιούργησε πρόβλημα πάνω στη μοτοσυκλέτα και ο 23χρονος ρίχτηκε στη μάχη.

 

Όμως γρήγορα συνειδητοποίησε ότι οι 11β βαθμοί της 5ης θέσης είναι «χρυσάφι» για το Πρωτάθλημα και συμβιβάστηκε με αυτή.

 

Βοήθησαν βέβαια και οι ανώτερες χτες Ducati. Καθώς έκαναν το 1-2 κι έτσι ο Marquez έδωσε στους αντιπάλους του μόλις 5 (Lorenzo) και 2 (Rossi) βαθμούς.

 

«Η πέμπτη θέση είναι μόνο πέμπτη και θα θέλαμε να ήμασταν πιο ψηλά. Αν όμως ξεχάσουμε τη θέση και δούμε το Πρωτάθλημα, τότε θα έπαιρνα αυτή τη θέση αν μου την έδιναν πριν τον αγώνα».

 

«Όμως δεν είμαι χαρούμενος για τα προβλήματα που είχαμε σε όλο τον αγώνα. Στην αρχή πάλεψα και ήμουν πολύ επιθετικός, όμως στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν 50-50 να τερματίσω ή να πέσω».

 

«Ανοίχτηκα στην 1, κλείδωσε το μπροστινό και παραλίγο να πέσω. Πίεσα και πάλι και ανοίχτηκα στην 3. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω τον αγώνα μου και να διαχειριστώ τον Vinales».

 

«Χάνουμε πολύ σε επιτάχυνση σ’ αυτή την πίστα και ήταν αδύνατον να καλύψουμε τη διαφορά. Στην αρχή τουλάχιστον μπορούσα στις δυο αριστερές, με τη φθορά όμως των ελαστικών δεν μπορούσα κι έτσι έκοψα».

 

«Οι Ducati ήταν πιο γρήγορες από εμάς εδώ και το δυνατό σημείο της Yamaha είναι ότι είναι σταθερή στην επιτάχυνση».

 

«Δυσκολευόμουν πολύ μετά τη φθορά στα πλάγια των ελαστικών της Michelin και όταν είχα δει πριν τον αγώνα ότι η θερμοκρασία όλο και ανέβαινε, είπα οκ σήμερα είναι η 5η θέση».

Επόμενο άρθρο »

Stoner: Είμαστε πια απειλή!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ούτε σε 100GP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα