• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ούτε σε 100GP!
Ακόμα και τόσα να κάναμε, πάλι θα έχανα!
Νέα 14/08/2016 - 22:19

Ο αγώνας για τον Rossi στην Αυστρία σίγουρα δεν εξελίχθηκε όπως θα τον είχε σχεδιάσει στο μυαλό του ο Ιταλός άσος.

 

Οι Ducati τελικά αποδείχτηκαν πολύ δυνατές - ακόμα και με μειωμένη δύναμη στην αρχή - ενώ ο Vale είδε τον Lorenzo να ανεβαίνει αυτός στο βάθρο.

 

Πάντως «...κερδίσαμε δυο βαθμούς από τον Marquez, αλλά και 100 GP να κάναμε, πάλι θα ήμουν πίσω», παραδέχτηκε με ειλικρίνεια.

 

«Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Στόχος μας ήταν το βάθρο. Πάντως υπήρχαν και θετικά: κάναμε καλό αγώνα, ήμασταν λίγο πάνω από 3δ από τον Iannone και πήραμε βαθμούς σε μια δύσκολη πίστα για εμάς».

 

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ιπποτικά ότι «...ο Lorenzo ήταν πιο γρήγορος από εμένα και του άξιζε η τρίτη θέση».

 

«Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να φρενάρω ή να επιταχύνω όπως θα ήθελα... κρίμα. Λυπάμαι που έχασα την ευκαιρία, αλλά τουλάχιστον ήμουν εκεί με τους καλύτερους».

 

«Δεν είχα την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου και θα έπρεπε να πάρω πολλά ρίσκα. Όταν προσπαθούσα να φτάσω τον Lorenzo έκανα πολλά λάθη».

 

«Κάναμε κάποιες αλλαγές στην ισορροπία της μοτοσυκλέτας - για να φυλάξουμε λάστιχο - αλλά είχα πρόβλημα στα φρένα. Ζεσταίνονταν πολύ όταν ήμουν στο slipstream κάποιου άλλου».

 

«Ο αγώνας σήμερα δεν ήταν και τόσο γρήγορος, αλλά στο πρώτο μέρος του οι Ducati δεν πίεζαν».

 

Ο φίλος του, Andrea Iannone, πήρε το ρίσκο με τα μαλακά ελαστικά. Ρώτησαν τον Vale αν πέρασε από το μυαλό του αυτή η επιλογή:

 

«Δεν το ήξερα ότι θα κάνει αυτή την επιλογή. Για το μπροστινό ήμουν σε μεγάλο δίλημμα και μάλλον το μεσαίο θα ήταν η καλύτερη επιλογή».

 

Η νίκη του Iannone και το 1-2 των Ducati στην Αυστρία, μήπως σημαίνει ότι πλέον οι κόκκινες μοτοσυκλέτες είναι στο επίπεδο των Honda και Yamaha;

 

«Θα πρέπει να περιμένουμε γι’ αυτό μέχρι την Παρασκευή», είπε ο Rossi. «Ήταν πάρα πολύ γρήγορε εδώ και όχι μόνο στην ευθεία. Κατάφεραν επίσης να φθείρουν λιγότερο τα ελαστικά».

 

Τέλος, δεν έκρυψε τη χαρά του για τη νίκη του φίλου του Iannone. «Έχουμε καλή σχέση με τον Andrea».

 

«Περνάμε ωραία και το διασκεδάζω όταν είμαι μαζί του. Το να νικάς στο MotoGP είναι πολύ σημαντικό για την καριέρα ενός αναβάτη».

 

«Δεν λυπάμαι καθόλου που κέρδισε με Ducati ενώ εγώ όχι... έχει περάσει πολύς καιρός από τότε!»

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Ήταν 50-50%

« Προηγούμενο άρθρο

Απαράδεκτο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα