• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κόντρα σε όλους ο Iannone!
Δεν άκουσε Michelin και ομάδα για την επιλογή ελαστικών!
Νέα 14/08/2016 - 18:49

Η επιλογή του Andrea Iannone να φορέσει - μόνος αυτός από τους τρεις πρώτους - το μαλακό μπροστά και το μεσαίο πίσω ελαστικό, ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση!

 

Το πήρε πάνω αψηφώντας τις συστάσεις της Michelin και των μηχανικών του και κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία και να πάρει την 1η νίκη της Ducati εδώ και 6 χρόνια.

 

«Ήταν πολύ μεγάλο το ρίσκο, ειδικά όταν ξέρεις ότι έχεις μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να πάρεις τη νίκη και όλοι οι άλλοι είναι με το σκληρό πίσω ενώ εσύ έχεις το μεσαίο».

 

«Χτες είχα δουλέψει και με τα δυο και για μένα το σκληρό έχανε πολύ σε απόδοση ειδικά μετά από 6-7 γύρους. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ, ειδικά στη δεξιά πλευρά του».

 

Να σημειώσουμε ότι αυτή ακριβώς τη δυσκολία είχε ο Dovizioso στον αγώνα, όπως ο ίδιος ο Ιταλός παραδέχτηκε στις δηλώσεις του στο parc ferme!

 

«Στις ΕΔ4 έκανα μια μικρή προσομοίωση με το μεσαίο και όταν τελείωσα το λάστιχο είχε 22 γύρους και είχα κάνει τρεις καλούς, έναν στο 24.2 και δυο στο 23.9».

 

«Όταν επέστρεψα στο γκαράζ μίλησα με τους ανθρώπους μου και με την Michelin και τους είπα τι αισθανόμουν. Πίστευα ότι το μαλακό είναι καλύτερο για τον αγώνα».

 

«Στην αρχή η Michelin δεν συμφωνούσε 100% μαζί μου... σήμερα όμως πίστεψα στον εαυτό μου!»

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα είχε δεύτερες σκέψεις για τα ελαστικά, αλλά στο τέλος έμεινε με την αρχική του απόφαση.

 

«Την πρώτη-πρώτη στιγμή είπα οκ, θα ξεκινήσω όπως οι υπόλοιποι. Την τελευταία όμως στιγμή ήμουν σίγουρος για τη δουλειά που κάναμε και φόρεσα το μεσαίο».

 

«Οι μηχανικοί μου με ρωτούσαν: γιατί; γιατί αυτά τα ελαστικά; Ας πάμε όπως όλοι οι άλλοι και πάλι θα έχουμε καλές πιθανότητες».

 

«Πίστεψα όμως σ’ εμένα και νομίζω ότι αυτή ήταν μια πολύ δυνατή απόφαση».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Σχεδόν σαν νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Austria: Ο Iannone έβαλε στην κορυφή την Ducati!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA