• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημο: Ο Rea στην Kawasaki
Ο νέος ομόσταυλος του Sykes για το 2015!
Νέα 03/11/2014 - 17:53

Μόλις λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Sylvain Guintoli από την Aprilia στην Pata Honda, η Kawasaki επιβεβαίωσε με τη σειρά της ότι ο Jonathan Rea θα πάρει θέση δίπλα στον Tom Sykes στο γκαράζ της ομάδας για το 2015!

Μια εντελώς νέα σελίδα στην καριέρα του Rea στα SBK, μιας και από το 2009 που έκανε το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα, ήταν αποκλειστικά αναβάτης της Honda. Στο διάστημα αυτό, ο Ιρλανδός πήρε 15 νίκες και 42 βάθρα, ενώ ήταν ανέκαθεν η καλύτερη Honda ανά σεζόν, ξεπερνώντας πιο «μεγάλα ονόματα» όπως αυτά του Carlos Checaκαι του Leon Haslam.

Ο Rea πηγαίνει στην Kawasaki έχοντας παρακαταθήκη την καλύτερή του σεζόν στο Πρωτάθλημα των SBK, έχοντας καταφέρει να πάρει την τρίτη θέση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον - πρώην ουσιαστικά - αναβάτη της Pata Honda.

Ο Team Manager της ομάδας της Kawasaki, Guim Roda, δήλωσε πολύ χαρούμενος που θα έχει στις τάξεις του, ίσως το καλύτερο δίδυμο του Πρωταθλήματος για το 2015! Δυο αναβάτες που όπως τόνισε - στον απόηχο των εκατέρωθεν «βολών» ανάμεσα σε Sykes και Baz - έχουν αμοιβαίο σεβασμό, κάτι που «... θα ανεβάσει την απόδοση και των δυο στις πίστες».

Από την πλευρά του, ο νέος αρχιμηχανικός του Rea (που θα πάρει τη θέση του Chris Pike) ο Pere Riba, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ένας αναβάτης με τέτοια εμπειρία έρχεται στην ομάδα μας. Πιστεύω ότι έχουμε δείξει ότι έχουμε μια καλή βάση και ότι δουλεύουμε σκληρά για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα».

«Θεωρώ ότι θα δώσουμε τα εφόδια στον Jonathan για να παλέψει για το Πρωτάθλημα! Σύντομα θα ξεκινήσουμε τα χειμερινά τεστ και θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε όχι το καλύτερο στο τεχνικό κομμάτι, αλλά σε όλα τα επίπεδα και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά».

Η μετακίνηση αυτή του Rea, έγινε ύστερα από την αδυναμία του να βρει μια ανταγωνιστική θέση με τη Honda στο MotoGP. Ο ίδιος ο αναβάτης αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση της Kawasaki, τονίζοντας ότι έχει ακόμα συμβόλαιο με τη Honda.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Τελευταίος αγώνας στη Βαλένθια

« Προηγούμενο άρθρο

«Σφαγή» στο twitter!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA