• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Τελευταίος αγώνας στη Βαλένθια
Rossi και Lorenzo θα δώσουν μάχη για τη 2η θέση!
Νέα 04/11/2014 - 09:38

Για μια ακόμη φορά, 16η συνεχόμενη μετά το ντεμπούτο της πίστας της Βαλένθια στο Ημερολόγιο Αγώνων το 1999, η ισπανική πίστα θα φιλοξενήσει Grand Prix και μάλιστα - για 13η συνεχόμενη φορά - αυτό θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας μακράς και συναρπαστικής πορείας 18 αγώνων σε όλον τον κόσμο!

Πέρυσι, ο Marc Marquez έφτανε στην πίστα της πατρίδας του για να διεκδικήσει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, αντίθετα φέτος είναι χαλαρός μιας κι έχει ήδη εξασφαλίσει τον Τίτλο που τον αναδεικνύει στον μικρότερο σε ηλικία αναβάτη της μεγάλης κατηγορίας, που κερδίζει δυο συνεχόμενους Τίτλους!

Στον προηγούμενο Γύρο της Μαλαισίας, ο Marquez κατάφερε να πάρει την 12η νίκη της φετινής σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Mick Doohan από το 1997, με σκοπό του πια να ξεπεράσει τον Αυστραλό θρύλο και να γίνει αυτός ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία του θεσμού, που θα έχει 13 νίκες μέσα σε μια σεζόν!

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, είναι το γεγονός ότι οι Ισπανοί έχουν κυριαρχήσει στους αγώνες MotoGP επί Ισπανικού εδάφους, κατακτώντας τη νίκη στους 10 τελευταίους αγώνες που έχουν γίνει εκεί. Τελευταία φορά που κάποιος μη Ισπανός κέρδισε μέσα στην Ισπανία, ήταν το 2012 στη Jerez με νικητή τον Casey Stoner.

Ο Valentino Rossi μπορεί να μην ενδιαφέρεται για το παραπάνω ενδιαφέρον στατιστικό, ωστόσο ο Ιταλός άσος θα θέλει οπωσδήποτε να κλείσει τη σεζόν με μια ακόμη νίκη και μάλιστα μέσα στην έδρα των τριών μεγαλύτερων αντιπάλων του! Παράλληλα, αυτό θα σήμαινε ότι θα εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία, με τη νυν διαφορά του από τον Lorenzo να είναι στους 12 βαθμούς.

Από την άλλη, ο Dani Pedrosa μπορεί να είναι εκτός μάχης για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα, ωστόσο δεν θα είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα την ημέρα του αγώνα! Ο Ισπανός αναβάτης του HRC είναι ο πολυνίκης στην πίστα της Βαλένθια, με έξι νίκες (τρεις στη μεγάλη κατηγορία, δυο στη μεσαία και μια στη μικρή) την ώρα που κανείς άλλος δεν έχει πάνω από τρεις!

Από το 2002 και μέχρι σήμερα, στην τετράχρονη εποχή δηλαδή του MotoGP, η Honda είναι ο κατασκευαστής με τις περισσότερες νίκες - εφτά στο σύνολο! - την ώρα που η Yamaha έχει τρεις και η Ducati δυο.

Ο Andrea Dovizioso θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ενώ δίπλα του - για τελευταία φορά - θα πάρει θέση ο Βρετανός Cal Crutchlow, ο οποίος στο τεστ μετά τον Αγώνα της Κυριακής, θα οδηγήσει τη νέα του μοτοσυκλέτα, στη νέα του ομάδα: CWM-LCR Honda, την ομάδα που το 2015 θα φέρει Ελληνικό άρωμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας!

Πέρα από τη μάχη για τη δεύτερη θέση, ενδιαφέρουσα θα είναι και η μονομαχία για την έκτη θέση στη βαθμολογία, ανάμεσα στο δίδυμο της Tech3 - Pol Espargaro και Bradley Smith - και στους Aleix Espargaro και Stefan Bradl.

Μαθηματικές ελπίδες για την έκτη θέση έχει και ο Andrea Iannone, ο Ιταλός όμως - που τραυματίστηκε στον προηγούμενο Γύρο της Μαλαισίας - θα χρειαστεί όχι μόνο να αγωνιστεί την Κυριακή, αλλά και να πάρει τη νίκη για να το καταφέρει. Τραυματίας είναι και ο Pol Espargaro, μετά το σφοδρό highside που είχε στη Sepang, και θα περάσει από εξετάσεις πριν την έναρξη του 18ου Γύρου.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις δυο αναβάτες έχουν δώσει το παρόν και στα προηγούμενα 15 GP που έχουν γίνει στη Βαλένθια. Ο ένας είναι ο θρυλικός Valentino Rossi, ενώ ο άλλος είναι ο Randy de Puniet, ο οποίος θα συνεχίσει αυτό το σερί μιας και θα κάνει έκτακτη συμμετοχή στον τελευταίο Γύρο και θα μας δώσει μια πρώτη γεύση των δυνατοτήτων της GSX-RR μέσα στην πίστα και απέναντι σε όλους τους μεγάλους της αντιπάλους!

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Όταν πέρασα τη γραμμή τερματισμού...

« Προηγούμενο άρθρο

Επίσημο: Ο Rea στην Kawasaki

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA