• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: 9η pole για τον Marquez!
Πρόβλημα με τη μοτοσυκλέτα του Lorenzo!
Νέα 09/11/2013 - 21:44

Ο Marc Marquez πήρε την ένατη φετινή του pole position κι ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρώτο του - από τα πολλά είμαστε σίγουροι - Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Ισπανός της Honda ήταν φανταστικός πάνω στην RCV του και στον έβδομο από τους εννέα γύρους που επιχείρησε στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων, κατάφερε να γράψει ένα φοβερό 1:30.237 που του χάρισε την πρώτη θέση και το μικρό πλεονέκτημα στον αυριανό αγώνα, κάνοντας παράλληλα νέο ρεκόρ απόλυτου χρόνου στη Βαλένθια!

 

"Στόχος μας ήταν μια θέση στη πρώτη σειρά, μιας και η εκκίνηση δεν είναι το δυνατό μου σημείο", παραδέχτηκε ο 20χρονος οδηγός "...σε μια πίστα που είναι δύσκολη για προσπεράσεις", πρόσθεσε. Αύριο φυσικά είναι ο σημαντικότερος αγώνας της χρονιάς για τον Marquez, ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo!

 

Ο τελευταίος ήταν απίστευτος στις τέταρτες ελεύθερες δοκιμές! Ο Ισπανός έκανε 20 γύρους με το σκληρό ελαστικό και ρυθμίσεις αγώνα και άφησε με το στόμα ανοιχτό φίλους κι εχθρούς στα paddock του MotoGP! Όλοι του οι γύροι ήταν στο 1:31 (το ρεκόρ πίστας είναι 1:32.5 θυμίζουμε...), ενώ έκανε 12 συνεχόμενους στο μεσαίο 1:31 με τους τρεις τελευταίους του να είναι πολύ κοντά στον καλύτερό του (1:31.313)! Μια τρομερή προσομοίωση αγώνα σε χρόνους ασύλληπτους, με το ρεκόρ πίστας του Casey Stoner από το 2008 να είναι βέβαιο ότι θα διαλυθεί αύριο.

 

Στις κατατακτήριες ωστόσο, ο Lorenzo αντιμετώπισε ένα απρόσμενο πρόβλημα με τον πέμπτο του κινητήρα, στην πρώτη του μοτοσυκλέτα φυσικά. Ο Ισπανός μπήκε φουριόζος και κατέβασε πολύ το χρόνο στον πρώτο του μόλις γύρο, για να βγει στα pits πριν ολοκληρώσει τον δεύτερό του. "Στο δεύτερο γύρο αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα της μοτοσυκλέτας", επιβεβαίωσε ο Ισπανός στις δηλώσεις του, ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός και με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του! "Κρίμα, διότι θα μπορούσα σίγουρα την pole", πρόσθεσε.

 

Ο Dani Pedrosa κατάφερε στον τελευταίο του γύρο να περάσει στην πρώτη σειρά, κάτι που άφησε πολύ ευχαριστημένο τον Ισπανό της Honda, ο οποίος όμως φάνηκε αναποφάσιστος για το τι ελαστικό θα χρησιμοποιήσει αύριο στον αγώνα. Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Valentino Rossi, ο οποίος για 0.257 του δευτερολέπτου δεν κατάφερε να ξαναβρεθεί στην πρώτη σειρά. Ο Ιταλός ήταν και ο τελευταίος από τους οδηγούς που έπεσε κάτω από το όριο του 1:31!

 

88 χιλιοστά χωρίζουν το δίδυμο της Tech 3. Την τελευταία στιγμή ο Crutchlow έσωσε το γόητρό του ξεπερνώντας τον εντυπωσιακό Bradley Smith και παίρνοντας αυτός την 5η θέση. Από την άλλη ο rookie συμπατριώτης του συνεχίζει την ανοδική του πορεία και μάλιστα για μερικά λεπτά κράτησε την τρίτη θέση στην κατάταξη χάρη στον έβδομο γύρο του. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να βελτιωθεί κι έμεινε έκτος. Παρά το καλό του ξεκίνημα, την ίδια μοίρα είχε και o Bautista, ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του από την τέταρτή του προσπάθεια. Ο Stefan Bradl με 1.4δ από την κορυφή θα ξεκινήσει από την όγδοη θέση της αυριανής σχάρας εκκίνησης, με τον Dovizioso να κλείνει την τρίτη σειρά επικρατώντας της εμφύλιας μάχης του με τον Hayden, για 0.110δ. Στις δυο τελευταίες θέσεις ο Andrea Iannone και Danilo Petrucci, με τον τελευταίο να βρίσκεται για πρώτη φορά στο δεύτερο σκέλος και να είναι η μοναδική CRT που το κατάφερε, ως εκ τούτου πήρε θέση δίπλα στους τρεις πρώτους με το τέλος της διαδικασίας!

 

Δείτε στα δυο αρχεία μας τα αποτελέσματα των πρώτων και δεύτερων κατατακτηρίων δοκιμών της ημέρας.

 

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Είμαι στα καλύτερά μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Έτοιμος να παλέψω μαζί του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα