• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αισιόδοξοι οι γιατροί για Luthi
Άγνωστη η επιστροφή του στις πίστες!
Νέα 18/02/2013 - 10:08

Ο Thomas Luthi ήταν το άτυχο θύμα , όταν ο αναβάτης του Gresini, Ratthapark Wilairot, έπεσε – την τελευταία ημέρα δοκιμών της Moto2 στη Βαλένθια – και παρέσυρε μαζί του τον οδηγό της Interwetten. Ως εκ τούτου, ο Luthi υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο άνω αριστερό χέρι, στον αγκώνα και στον ώμο του.

 

Τις πρώτες βοήθειες δέχτηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια διακομίστηκε σε κεντρικό νοσοκομείο της Βαλένθια όπου και η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, προτού ταξιδέψει αεροπορικώς για την πατρίδα του. Εκεί, μία ώρα μόλις μετά την άφιξή του, ο Ελβετός άσος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον Dr. Marc Metzler (χρόνια γιατρός του), η διάρκεια της οποίας έφτασε τις 5 ώρες! Μετά το τέλος αυτής, ο Dr. Metzler σχολίασε: «Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη. Ο Tom θα αναρρώσει πλήρως χωρίς περιορισμούς στην κινητικότητά του».

 

Για την ώρα, είναι άγνωστη η επιστροφή του Luthi στις πίστες και η συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στις 7 Απριλίου, κρίνεται πολύ αμφίβολη. Θυμίζουμε ότι πέρυσι ο Luthi είχε πάρει την pole position στο Κατάρ, ενώ στον αγώνα έδωσε δυνατή μάχη με τον Marquez, με τον τελευταίο όμως να κάνει μια αμφιλεγόμενη κίνηση στον Ελβετό.

 

«Ήταν ένα πολύ, πάρα πολύ ατυχές συμβάν», τόνισε ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Daniel Epp. «Ωστόσο η αρχική αναφορά των γιατρών – μετά την επέμβαση – μας έδιωξε ένα μεγάλο βάρος από τους ώμους, μιας και ο Tom πιθανότατα θα αναρρώσει πλήρως από τα τραύματά του. Για την ώρα, αυτό είναι που μετράει!».

 

Πάντως, να σημειώσουμε ότι το επίσημο site του Πρωταθλήματος, έγραψε στο twitter: «Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Daniel Epp, η ανάρρωση του Thomas Luthi ίσως πάρει μήνες και όχι εβδομάδες…».

 

Επόμενο άρθρο »

Επιτυχημένο πρώτο τεστ για KTM

« Προηγούμενο άρθρο

Έκτακτες συμμετοχές ο Stoner;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα