• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pedrosa: “Απίστευτη νίκη!”
Πανευτυχής για την 1η του νίκη στο βρεγμένο
Νέα 21/10/2012 - 16:24

Ο Dani Pedrosa – μετά από ακόμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση – εξασφάλισε την 3η του συνεχόμενη νίκη φέτος, πέμπτη στους έξι τελευταίους αγώνες, μετά από μια τρομερή εμφάνιση στην βρεγμένη πίστα της Μαλαισίας, με τον αναβάτη της Honda να μειώνει κι άλλο την διαφορά του από τον Lorenzo. Είναι η πρώτη φορά μάλιστα, που ο Dani κερδίζει 3 αγώνες MotoGP στην σειρά και η διαφορά του πλέον στον βαθμολογικό πίνακα, διαμορφώθηκε στους 23 βαθμούς πίσω από τον Lorenzo.

 

Ο Pedrosa, που είχε αποκτήσει προβάδισμα σχεδόν 6.5 δευτερολέπτων, όταν ο αγώνας σταμάτησε εξαιτίας της δυνατής βροχής, πανηγύρισε παράλληλα και την 44η νίκη του σε GP, πράγμα που σημαίνει ότι στην σχετική λίστα, ισοφάρισε τους Stoner και Lorenzo! Βέβαια, να θυμίσουμε ότι με την 6η του φετινή νίκη, ξεπέρασε και το προσωπικό του ρεκόρ των 5 νικών σε μια σεζόν, ενώ είναι και η πρώτη του νίκη στο βρεγμένο!

 

«Αυτή η νίκη είναι καταπληκτική για εμένα: είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που κερδίζω στο βρεγμένο και είμαι πολύ, πολύ ευτυχισμένος!», σχολίασε φανερά χαρούμενος ο Dani «Θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μου και όλους όσοι με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ, διότι όταν ξεκίνησα τους αγώνες ήμουν αδύναμος σε αυτές τις συνθήκες και αυτοί γνωρίζουν πόσο δύσκολα ήταν όλο αυτό το διάστημα! Ο Jorge είχε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό στην αρχή και παρέμεινα ψύχραιμος για να διατηρηθώ κοντά του…»

 

«Ήξερα ότι φόραγε το μαλακό πίσω ελαστικό και μπορούσε να κάνει μερικούς πολύ καλούς γύρους στην αρχή. Με κάθε γύρο που περνούσε αποκτούσα περισσότερη εμπιστοσύνη και στα μισά του αγώνα τον πέρασα και άρχιζα να χτίζω διαφορά». Στην συνέχεια ο Dani παραδέχτηκε ότι ήταν και τυχερός σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, καθώς εξασφάλισε τους 25 βαθμούς, συνεχίζοντας το κυνήγι του Lorenzo στην βαθμολογία «Μετά από μερικούς γύρους ήρθε η δυνατή βροχή και ήταν δύσκολο να μείνεις πάνω στην μοτοσυκλέτα. Ήμουν τυχερός που κατάφερα και νίκησα στον αγώνα, αλλά και ο Jorge που παραλίγο να βρεθεί στο έδαφος».

 

«Έτσι, είμαι χαρούμενος με την νίκη αλλά ιδιαίτερα διότι μπορώ να την αφιερώσω στον Gines, έναν καλό φίλο και μέλος της Repsol Honda, ο οποίος δυστυχώς έφυγε από κοντά μας χτες. Αυτό είναι για σένα!»

 

Επόμενο άρθρο »

Stoner: “Παραλίγο να μην βγω!”

« Προηγούμενο άρθρο

Τυχερός ο Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα