• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τυχερός ο Lorenzo
Γλύτωσε το πέσιμο και κράτησε την διαφορά
Νέα 21/10/2012 - 15:30

Ο Lorenzo ήταν τυχερός που έσωσε το πέσιμο, στον τελευταίο γύρο, καταφέρνοντας να διατηρήσει την διαφορά του από τον δεύτερο Pedrosa, σε διψήφιο αριθμό. Ο αναβάτης της Yamaha ήταν μπροστά στον αγώνα, για τους πρώτους 9 γύρους, όταν ο Dani τον νίκησε πολύ ωραία στα φρένα και πήρε κεφάλι στον αγώνα. Στην συνέχεια ο Jorge o οποίος σε αντίθεση με τους εργοστασιακούς της Honda – διάλεξε το μαλακό ελαστικό, άρχισε να δυσκολεύεται με την βροχή, την ώρα που αρκετοί αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας είχαν πέσει.

 

Ο Ισπανός άρχισε να νιώθει την πίεση του τρίτου Stoner, όταν στην τελευταία στροφή του 14ου γύρου παραλίγο να χάσει την ισορροπία και να πέσει από την Μ1, με μια ενδεχόμενη εγκατάλειψη να έβαζε φωτιά στον Πρωτάθλημα, καθώς τους δύο πρώτους θα χώριζαν μόνον 3 βαθμοί! Ωστόσο όλα πήγαν κατ’ ευχήν για τον Lorenzo, ενώ στην συνέχεια ο αγώνας διακόπηκε για λόγους ασφαλείας, χαρίζοντάς του την δεύτερη θέση και τους 20 πολύτιμους βαθμούς.

 

«Σήμερα ήταν δύσκολος αγώνας για εμάς, επειδή διαλέξαμε το μαλακό πίσω ελαστικό ενώ ο Casey και ο Dani φόρεσαν το σκληρό», επιβεβαίωσε ο Jorge «Στην αρχή δεν ήταν τόσο βρεγμένα, έτσι πίεσα αμέσως για να δημιουργήσω μια διαφορά που θα μπορούσα να διαχειριστώ. Αλλά το ελαστικό υπέστη φθορά και με την βροχή δυσκολεύτηκα περισσότερο απ’ ότι εκείνοι…και μετά στον τελευταίο γύρο παραλίγο να πέσω. Ήμουν πολύ, πολύ τυχερός διότι ένα 0 εδώ, θα σήμαινε ότι τα πράγματα θα δυσκόλευαν για το Πρωτάθλημα. Ωστόσο τώρα, η δεύτερη θέση είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα»

 

Όσο για την κόκκινη σημαία και την απόφαση της επιτροπής αγώνα, που τόσες αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει στο διαδίκτυο, ο Lorenzo υπογράμμισε: «Αν οδηγούσαμε με 20 χαω θα ήταν εύκολο να μέναμε πάνω στις μοτοσυκλέτες, αλλά σε τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο να βρεις το όριο. Πήραν την σωστή απόφαση και διέκοψαν τον αγώνα…».

 

Γράψτε μας την γνώμη σας στην σελίδα μας στο facebook!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: “Απίστευτη νίκη!”

« Προηγούμενο άρθρο

HRC SS6: Νικητής ο Rodrigues!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα