• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya ΕΔ2: O Lorenzo 1ος με μαλακό λάστιχο
Οι επιλογές ελαστικών έκαναν τη διαφορά
Νέα 01/06/2012 - 16:49

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Jorge Lorenzo έβαλε το μαλακότερο λάστιχο πίσω στα τελευταία λεπτά των δοκιμών και με ένα πολύ καλό γύρο στο 1:42.099, σχεδόν τρία δέκατα κάτω από το ρεκόρ πίστας, έγραψε το όνομά του στην 1η θέση της κατάταξης των Ελεύθερων Δοκιμών 2. Ο Ισπανός ήταν γρήγορος και σταθερός και με τα σκληρότερα λάστιχα, γεγονός που σημαίνει ότι έτοιμος και για τις αυριανές κατατκτήριες και για τον αγώνα της Κυριακής, αν ο καιρός μείνει έτσι.

Η έκπληξη είναι η 2η θέση για τον Alvaro Bautista της δορυφορικής Honda Gresini, που όμως οφείλεται στη χρήση του μαλακού πίσω λάστιχου, κάτι που δεν έκαναν οι εργοστασιακοί της Honda. O Pedrosa έμεινε στην 7η θέση, ενώ ο Stoner στην 10η, πάνω από 1'' από τον Lorenzo.

O Cal Crutchlow πήρε την 3η θέση, μπροστά από τον ομόσταυλό του Andrea Dovizioso, φορώντας και οι δύο μαλακότερο λάστιχο.

Το ίδιο έκανε και ο Hector Barbera που είναι η 1η Ducati στην 5η θέση, με διαφορά 0.540 του δευτερολέπτου από την κορυφή.

Ο Ben Spies έμεινε στην 6η θέση, αλλά με τα σκληρά λάστιχα είχε καλό ρυθμό και ήταν στην πρώτη τριάδα. Πίσω από τον Pedrosa, o Stefan Bradl έκανε μια καλή εμφάνιση, προσπαθώντας να βελτιώσει το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του.

O Nicky Hayden πήρε την 9η θέση, χρησιμοποιώντας το carbon ψαλίδι και δίνοντας προσοχή στις ρυθμίσεις του πλαισίου του. Ο ομόσταυλός του Valentino Rossi έπιασε τον πρωινό του χρόνο, αλλά μετά δεν βελτιώθηκε άλλο, χωρίς όμως να βάλει μαλακότερο λάστιχο. Χρησιμοποίησε και στις δύο μοτοσυκλέτες του το αλουμινένιο ψαλίδι, που του φαίνεται καλύτερο. Ο Rossi είναι ο τελευταίος των πρωτότυπων μοτοσυκλετών, αφού τον πέρασε ο Karel Abraham.

Στις τελικές ταχύτητες οι δύο HRC Honda πέτυχαν 336.6 χλμ/ώρα, έναντι 336.4 της Ducati του Rossi. 

O Aleix Espargaro πήρε την 1η θέση ανάμεσα στις CRT μοτοσυκλέτες, ξεπερνώντας τον Γάλλο Randy De Puniet.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2, ΕΔ2: O Luthi κυριαρχεί!

« Προηγούμενο άρθρο

Fenati-Vinales κοντά στους σεισμοπαθείς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα