• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril ΕΔ2: O Stoner δυνατός
Spies & Crutchlow επίσης σε καλό δρόμο
Νέα 04/05/2012 - 17:49

Ο Casey Stoner ήταν για άλλη μια φορά ο ταχύτερος σε μια επίσημη διαδικασία χρονομέτρησης, τις Ελεύθερες Δοκιμές 2, που έγιναν με την πίστα του Estoril να στεγνώνει σχεδόν τελείως και προς το τέλςο να προσφέρει καλό κράτημα στις πανίσχυρες μοτοσυκλέτες των 1000cc που μάλιστα με λίγο ευνοϊκό αέρα έγραψαν πολύ υψηλές τελικές ταχύτητες, παρά το ότι η έξοδος από την τελευταία στροφή – την περίφημη Parabolica – δεν ήταν ιδανική. 

Έτσι αν ο καιρός είναι καλός της επόμενες δύο μέρες αναμένεται το ρεκόρ των 329.8 χλμ/ώρα που έχει ο Nicky Hayden με την 5κύλινδρη Honda του 2006, να σπάσει. Ο Stoner πέτυχε με την 4κύλινδρη σήμερα 329.5!, ενώ πέρυσι οι 800αρες έφθασαν τα 325 χλμ/ώρα.

 

Oι χρόνοι ταχύτερου γύρου βέβαια δεν γίνονται από τις τελικές, αλλά ο Stoner εκτός από τα 329.8 σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:38.396 και πήρε την 1η θέση με διαφορά 0.321 του δευτερολέπτου από τον Ben Spies που οδήγησε καλά την Μ1.

Πολύ κοντά του ο εκπληκτικός Cal Crutchlow, που μάλιστα υστερεί σε φρένα σε σχέση με την εργοστασιακή Μ1 και σε μια πίστα που το 24% του χρόνου του γύρου είναι με την μοτοσυκλέτα στα φρένα, σημαίνει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Μάλιστα είναι μπροστά από τον 3 φορές νικητή του Estoril Jorge Lorenzo, που με 1:38.930 είναι πάνω από μισό δευτερόλεπτο πάνω από τον χρόνο του Stoner στην 5η θέση.

Μπροστά του ο Dani Pedrosa που κινήθηκε πολύ καλά στο 45λεπτο των ΕΔ2.

Ο Alvaro Bautista επίσης τα πήγε καλά με την δορυφορική Honda του Gresini και πήρε την 6η θέση. Πρώτη Ducati και πάλι αυτή του Nicky Hayden με διαφορά 0.633 από τον Αυστραλό.

Ο ομόσταυλος Valentino Rossi έμεινε 3 δέκατα πιο πίσω στην 9η θέση, παρά το ότι ήταν πολύ γρήγορος στα τρία πρώτα κομμάτια της πίστας και έχανε σε κάθε γύρο πάνω από μισό δευτερόλεπτο στο 4ο κομμάτι της πίστας που περιλαμβάνει την πιο κλειστή στροφή από όλες τις πίστες με ταχύτητα κάτω από τα 60 χλ,/ώρα! Ανάμεσα στις δύο εργοστασιακές Ducati, η δορυφορική Pramac & o Hector Barbera.

O Andrea Dovizioso για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να είναι κοντά στον ομόσταυλό του και έμεινε 10ος.

 

Ο Randy De Puniet είναι και πάλι η πρώτη CRT μοτοσυκλέτα, μάλιστα με ελάχιστη διαφορά 0.190 του δευτερολέπτου από την Honda του Bradl που όμως είναι 18 χλμ/ώρα γρηγορότερη στην ευθεία και σχεδόν 2 εκατομμύρια ακριβότερη!!

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Barbera: Νόμιζα ότι ο Rossi είχε νευριάσει!

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril Moto3, ΕΔ2: Ένας Πορτογάλος δείχνει τον δρόμο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα