• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα συν και τα πλην της Jerez
Ποιοι αρίστευσαν και ποιοι απογοήτευσαν
Νέα 02/05/2012 - 12:56

Στην πόλη της Jerez μπορείς να βρεις ένα εξαιρετικό Brandy, το οποίο υπόσχεται ότι ποτέ δεν θα σε κάνει να νιώσεις αδιαθεσία! Δεν ξέρουμε αν διαθέτουν και μπουκάλι 16 ετών, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο Romano Fenati επέδειξε τα ίδια χαρακτηριστικά με το ευγενές αυτό ποτό, στον δεύτερο αγώνα του Πρωταθλήματος. Μέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει έναν άλλο Ιταλό να παίρνει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά μέχρι στιγμής, ο Valentino Rossi και η Ducati συνεχίζουν να απογοητεύουν.

 

Στους θετικούς πρωταγωνιστές της Jerez, είναι αναμφισβήτητα ο Casey Stoner (φωτό 1) ο οποίος δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Δεν είχε νικήσει ποτέ στην Jerez και έδειχνε να προβληματίζεται κάπως το Σ/Κ, αλλά μεταμορφώθηκε την κατάλληλη στιγμή, όταν μετρούσε περισσότερο! Και το έκανε με ένα χέρι! Άλλη μια συνηθισμένη ημέρα για τον Αυστραλό, ο οποίος οδήγησε την ταχύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου, σε μια υπερμεγέθη πίστα καρτ.

 

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Niklas Ajo. Δεν είναι ασυνήθιστο το φαινόμενο να βλέπουμε ενίοτε επαφές στο Πρωτάθλημα, αλλά συνήθως τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν εντός πίστας. Ωστόσο, κατά την διάρκεια το αγώνα της Moto3, ο Φιλανδός Ajo (φωτό 2) ξέφυγε από την πίστα και δεν ήθελε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των υπευθύνων. Το αποτέλεσμα ήταν να σπρώξει από τα νεύρα του έναν από τους υπευθύνους! Ο εν λόγω αναβάτης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τον αγώνα του Estoril, όπως είχαμε γράψει προχτές.

 

Από την άλλη, ο καιρός και τα τερτίπια του απασχόλησαν ιδιαίτερα τους αναβάτες όλων των κατηγοριών. Μέσα σε τρεις ημέρες περάσαμε από κρύο σε ζέστη, από συννεφιά σε ηλιοφάνεια και από βρεγμένο σε στεγνό, αρκετές φορές! Μερικοί χρησιμοποίησαν τεχνολογία στην προσπάθειά τους να επιλύσουν το παζλ, παρακολουθώντας ανελλιπώς τις προβλέψεις του καιρού, ενώ άλλοι ακολούθησαν πιο παραδοσιακούς τρόπους, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει λύση. Μόνο η Bridgestone έδειχνε αδιάφορη, μιας και δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει ένα μέσο ελαστικό.

 

Η πρώτη σειρά της Ducati, αποτελεί σίγουρα μια πρώτης τάξης έκπληξη. Έπρεπε να πάμε αρκετά πίσω για να βρούμε την τελευταία φορά που η Ducati ήταν στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης: το 2010 με τον Stoner. Σε κάθε περίπτωση, βλέποντας τον Hayden (φωτό 3) και την απόδοσή του, μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με τον Rossi. Ο Αμερικανός ήταν ασυγκράτητος όλο το Σ/Κ, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη πια…

 

Ένα ακόμα highlight του αγώνα της Κυριακής, ήταν η επιθετική κίνηση του Dovizioso (φωτό 4) στον Lorenzo, στους πρώτους γύρους. «Μια απελπισμένη κίνηση που ταιριάζει καλύτερα προς το τέλος του αγώνα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ισπανός, ωστόσο κανείς δεν έπαθε τίποτα.

 

Τα λάθη – τώρα τελευταία – είναι συχνό φαινόμενο των Ισπανών οδηγών. Ο Checa χαράμισε έναν αγώνα στο Assen για τα SBK, κάνοντας λάθος επιλογή ελαστικών, ενώ το ίδιο φαίνεται ότι έπαθε και ο Jorge Lorenzo (φωτό 5) την Κυριακή, ακόμα κι αν κατάφερε να περιορίσει την ζημιά. «Με ένα σκληρό ελαστικό μπροστά, θα κέρδιζα εύκολα τον αγώνα», δήλωσε ο Ισπανός, αλλά δυστυχώς οι πόντοι Πρωταθλήματος δεν αποδίδονται στις προθέσεις…

 

Η επιβεβαίωση ήρθε με τον καλύτερο τρόπο για τον νεαρό Fenati (φωτό 6) της Moto3. Πίσω από το κράνος του, φαίνεται ότι υπάρχει ένας οδηγός με τα διπλά χρόνια του 16χρονου άσσου! Δυνατός στην μάχη, με καθαρό μυαλό, έκανε μεγαλειώδη εμφάνιση την Κυριακή και τα θετικά σχόλια έδιναν και έπαιρναν! Και να σκεφτεί κανείς ότι μεταξύ των αγώνων, ο Fenati πηγαίνει στο Λύκειο!

 

Τέλος, ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του Rossi (φωτό 7) το Σάββατο πριν τον αγώνα και την Κυριακή μετά από αυτόν.

 

Σάββατο: «Έχω ήδη δοκιμάσει τις ρυθμίσεις του Hayden, αλλά δεν συνάδουν με το οδηγικό μου στυλ.

 

Κυριακή: «Χρησιμοποίησα ένα set-up παρόμοιο με του Hayden και η μοτοσυκλέτα δούλεψε σημαντικά καλύτερα»

 

Ξεκάθαρο έτσι;

 

Του Matteo Aglio – GPone.com

 

Επόμενο άρθρο »

Η ΤΕΑΜ65 διοργανώνει την ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΙΟΥ TRACK DAY

« Προηγούμενο άρθρο

Pernat: O Hayden πρώτη Ducati τώρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA