• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: Με πειστικό τρόπο νικητής ο Lorenzo
O Pedrosa 2ος, ο Rossi δυνατός!
Νέα 04/09/2011 - 17:31

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ο Jorge Lorenzo πήρε την 38η νίκη της καριέρας του, την 17η στην μεγάλη κατηγορία και επέστρεψε στο κυνήγι του Τίτλου. Οδήγησε πολύ στρωτά, πολύ μελετημένα - όπως στο ξεκίνημα της χρονιάς – και πήρε μια άνετη νίκη τελικά, με διαφορά 7+ δευτερόλεπτα, με νέο ρεκόρ πίστας και με 11'' μικρότερο συνολικό χρόνο από πέρυσι που ήταν ο καλύτερος της πίστας. Ο Ισπανός σε συνδυασμό με την 3η θέση του Stoner, μείωσε τη διαφορά τους στους 35 βαθμούς και έτσι ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, αφού η κυριαρχία του Αυστραλού αποδείχθηκε ότι είναι εύθραυστη, τη στιγμή που στο MotoGP – ευτυχώς – δεν υπάρχουν εντολές στις ομάδες.

Ο Dani Pedrosa βοήθησε σε αυτό με την 2η θέση που κέρδισε επάξια, αφού μετά τη μέση του αγώνα πλησίασε και τελικά πέρασε τον ομόσταυλό του.

“Στο ξεκίνημα του αγώνα οι ρυθμίσεις που δοκιμάσαμε δεν δούλευαν καθόλου και η μοτοσυκλέτα ήταν χειρότερη από χθες, έτσι δεν μπορούσα να ακολουθήσω τους δύο πρώτους. Μετά τα μισά δούλεψε καλύτερα και κατάφερα να φτάσω τον Casey και να πάρω μια 2η θέση που είναι σημαντική για τη συνέχεια”, είπε ο Dani.

O Stoner από την πλευρά του εξήγησε το τι συνέβη:

“Η μοτοσυκλέτα ήταν τέλεια και απλά έμεινα 2ος στην αρχή με τις σταγόνες της βροχής, γιατί δεν ήθελα να είμαι ο πρώτος που δοκιμάζει την άσφαλτο. Μετά αισθάνθηκα καλύτερα και άρχισα να πιέζω, αλλά στα μισά του αγώνα άρχισα να κουράζομαι. Φαίνεται η ζέστη και το ότι δεν κοιμήθηκα καλά μετά το ταξίδι από τις ΗΠΑ με επηρέασαν. Αλλά στον επόμενο αγώνα θα είμαι καλά”, δήλωσε και μάλιστα με χαμόγελα, σε μια από τις σπάνιες φορές που χάνει και δεν παραπονιέται για τους άλλους ή την μοτοσυκλέτα. Θετικό βήμα για τον ίδιο, δείγμα περισσότερης ωριμότητας.

 

Ο Lorenzo από την πλευρά του, ιδιαίτερα χαρούμενος είπε:

“Η σκληρή δουλειά που κάναμε, παρά τα δύο ατυχή αποτελέσματα, απέδωσε σήμερα και όλα δούλεψαν σωστά”.

Από κει και πέρα ο αγώνας στο Misano επιφύλαξε στους τελευταίους γύρους μια φοβερή μάχη για την 4η θέση, που κορυφώθηκε με τριπλό αλληλοπροσπέρασμα, από το οποίο ευνοήθηκε ο Marco Simoncelli, έναντι των Andrea Dovizioso & Ben Spies που πήραν τις θέσεις 5 & 6 αντίστοιχα.

Ο Valentino Rossi από την πλευρά του έκανε ένα πολύ καλό αγώνα και μάλιστα για πρώτη φορά φέτος στο ξεκίνημα σημείωσε τον ταχύτερο γύρο, την στιγμή που άρχισε να πέφτει η βροχή. Όμως ο καιρός δεν έκανε την χάρη στους 53,000 οπαδούς του που γέμισαν την πίστα και όσο η άσφαλτος στέγνωνε έχανε χρόνο σε σχέση με τους πρώτους. Μάλιστα στους τελευταίους έξι γύρους απλά πήγαινε βόλτα, γιατί το φθαρμένο μπροστινό λάστιχο έδινε όλο και λιγότερη αίσθηση!, τερματίζοντας τελικά 7ος.

“Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε με αυτό το πακέτο”, μας είπε λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Team Manager Vitto Guareschi.

Έτσι αύριο η Ducati δεν θα δοκιμάσει τίποτε αύριο στο επίσημο τεστ, αφού το νέο πακέτο για το 2012 θα αργήσει να έλθει. Και η Honda είπε ότι δεν θα έχει παρουσία στο αυριανό τεστ, οπότε μάλλον μόνο η Yamaha θα δώσει το παρόν στην πίστα.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Misano Rossi: “Ήταν ένας καλός αγώνας”

« Προηγούμενο άρθρο

Misano Moto2 Αγώνας: Νίκη για τον Marquez

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA