• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Indy Ζέσταμα: Ο Spies ταχύτερος στην Ινδιανάπολη
Εκτός του Stoner και οι Pedrosa, Lorenzo στο παιχνίδι
Νέα 28/08/2011 - 17:35

Το πρωινό Ζέσταμα στο MotoGP είναι σημαντικό για τις τελικές ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών αφού είναι η πρώτη φορά στο τριήμερο που τρέχουν γεμάτες με τα 21 λίτρα καυσίμου, στην προσπάθεια των οδηγών να καταλάβουν την αίσθηση που θα έχουν στο ξεκίνημα του Αγώνα. 

Βέβαια στην περίπτωσή μας με την θερμοκρασία αέρα στους 19ο Κελσίου και της ασφάλτου μόλις στους 23, δεν μπορεί τα συμπεράσματα των ομάδων να είναι ασφαλή ως προς τη λειτουργία των ελαστικών, όμως ως προς το setup είναι αρκετά κοντά.

Σε αυτές τις συνθήκες ο Ben Spies και η Yamaha M1 ήταν οι ταχύτεροι με καλό χρόνο στο 1:39.621, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί. Το άλλο είναι ο Casey Stoner που έμεινε στην 3η θέση με διαφορά 0.163 του δευτερολέπτου, διαφορά πολύ μικρή.

Ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της νίκης ο Dani Pedrosa που όπως γράψαμε και χθες δεν είναι ποτέ αμελητέα ποσότητα, ακόμη και όταν δεν είναι στους 3 πρώτους των Κατατακτήριων.

Ο Jorge Lorenzo επίσης πολύ κοντά, 4 μόλις χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Αυστραλό, έδειξε ότι θα είναι μέσα στο παιχνίδι της πρωτιάς, κάνοντάς μας να περιμένουμε τον Αγώνα με αγωνία.

 

Η έκπληξη είναι η 5η θέση του Nicky Hayden που με αυτές τις συνθήκες πέτυχε 1:39.988 που είναι ο ταχύτερός του γύρος όλο το τριήμερο. Μάλιστα ο οδηγός της Ducati GP11.1 είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από την άλλη εργοστασιακή Ιταλίδα και τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi που κατατάχτηκε στην 10η θέση του Ζεστάματος, με διαφορά 1.2’’ από την κορυφή. Ο Ιταλός σημείωσε καλύτερο χρόνο από ότι στις χθεσινές Κατατακτήριες, γεγονός που δείχνει ότι βρίσκει και πάλι την αίσθηση που έχασε μετά την πτώση του χθες.

Ο Marco Simoncelli που στο ξεκίνημα του Ζεστάματος ήταν δυνατός, έμεινε τελικά στην 6η θέση με διαφορά 0.6’’ από τον Spies και μάλλον δεν θα είναι στο παιχνίδι του βάθρου, που τόσο του άρεσε στο Brno.

O Andrea Dovizioso επίσης από την 7η θέση χρειάζεται κάτι καλό στον Αγώνα για να πρωταγωνιστήσει, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει, όπως για παράδειγμα στο Mugello και την Τσεχία.

Στην 8η και 9η θέση μπροστά από τον Rossi, οι Edwards & Barbera θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια θέση στην δεκάδα.

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά, στο συνοδευτικό αρχείο στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Επόμενο άρθρο »

Indy 125cc Αγώνας: O Terol νικητής

« Προηγούμενο άρθρο

To HRC για το Ιαπωνικό Grand Prix

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα