• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To HRC για το Ιαπωνικό Grand Prix
Ο Νakamoto ξεκαθαρίζει τη θέση του για το Motegi
Νέα 28/08/2011 - 16:54

Έπειτα από παρερμηνείες που υπήρξαν στον διεθνή Τύπο μετά από δηλώσεις που έκανε ο Shuhei Nakamoto, Αντιπρόεδρος του HRC, σχετικά με την πιθανότητα να διεξαχθεί το Ιαπωνικό Grand Prix στην Suzuka αντί του Motegi, o ίδιος επανήλθε για να ξεκαθαρίσει τυχόν παρεξηγήσεις.

 

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Brno, o Nakamoto είχε καλέσει τους δημοσιογράφους και είχε πει ότι παρότι προσωπικά του αρέσει η πίστα της Suzuka, το GP της χώρας του δεν μπορεί να γίνει σε αυτή επειδή δεν πληροί αγώνας τις νόρμες ασφαλείας που έχει θέσει η FIM.

Από την Honda εξεδόθη η ανακοίνωση με ό,τι σχολίασε τότε ο Αντιπρόεδρος του HRC:

«Το σιρκουί της Suzuka δεν έχει την κατάλληλη άδεια. Για να πάρει την σωστή “ομολογκασιόν”, η FIM θα ζητούσε πολλές αλλαγές και δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ένα καλό παράδειγμα είναι η κλειστή στροφή της πίστας. Η ζώνη ασφαλούς διαφυγής είναι πολύ στενή και δεν μπορούμε να την αυξήσουμε σε πλάτος επειδή πίσω από αυτή υπάρχει δρόμος.

Χωρίς αυτά τα ζητήματα, στη Honda θα θεωρούσαμε την Suzuka σαν εναλλακτική πιθανότητα, όμως τώρα δεν το σκεφτόμαστε.»

 

Ο Νakamoto επίσης σχολίασε:

«Προσωπικά, μου αρέσει η Suzuka για την χάραξή της, για τις γρήγορες αλλά και αργές στροφές που έχει. Είναι ένα καλό και απαιτητικό σχολείο για τους αναβάτες. Το Motegi μοιάζει με μια πίστα “stop&go”. Εν συνόλω, μου αρέσει περισσότερη η χάραξη της Suzuka, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν έχει να κάνει με τη διεξαγωγή του Ιαπωνικού αγώνα σε αυτή.»

Επόμενο άρθρο »

Indy Ζέσταμα: Ο Spies ταχύτερος στην Ινδιανάπολη

« Προηγούμενο άρθρο

Indy Ηοnda: O Stoner και οι υπόλοιποι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα