• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Δύσκολα», είπε ο Rossi στον Schwantz!
O Τεξανός μίλησε με τον Valentino και μας μεταφέρει το κλίμα
Νέα 11/08/2011 - 10:42

«Δεν μπορώ να πω τι κάνει ή δεν κάνει η Ducati, που ο Vale και ο Nicky δεν πάνε καλά. Πέρασα αρκετή ώρα στο γκαράζ της Ducati μιλώντας με τον Valentino και τον Jerry Burgess και όλα τα παιδιά», λέει ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1993, που ως γνωστόν έχει ιδιαίτερα φιλική σχέση με τον Rossi. 

O Vale του είπε:

«Δεν μπορώ πάρω την αίσθηση από αυτήν και δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στο μπροστινό αυτής της μοτοσυκλέτας, για να μπορώ να την οδηγήσω όπως πρέπει να την οδηγήσω. Ο κινητήρας έχει πολύ δύναμη, είμαστε καλοί. Είμαστε εκεί με τους καλύτερους σε ταχύτητα και επιτάχυνση. Αλλά απλά δυσκολευόμαστε να βρούμε την αίσθηση από αυτήν».

Ο Kevin με τη σειρά του καταλαβαίνει ότι η Ducati είναι ένα μικρό εργοστάσιο, όπως όταν έτρεχε με την Suzuki και όταν θέλεις μια αλλαγή, δεν υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό για να την κάνει σε μια – δυο εβδομάδες. Χρειάζονται 90 μέρες ή και έξι μήνες για να γίνει ένα νέο πλαίσιο. Και αυτό κατάλαβε ότι συμβαίνει, γιατί στην Ducati δεν έχουν τους ανθρώπους ώστε να ακολουθήσουν περισσότερες από μια κατευθύνσεις. Δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη του carbon πλαισίου και την ίδια ώρα την εξέλιξη ενός πλαισίου από αλουμίνιο. Πρέπει να πάνε στο ένα ή στο άλλο. Δεν έχουν αυτήν την ευκαιρία και την πολυτέλεια να έχουν το μέγεθος ενός HRC ή μιας Yamaha Motor Corp., που μπορούν να δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα και να βλέπουν ποιο δουλεύει καλύτερα και μετά να αποφασίζουν πιο δρόμο θα ακολουθήσουν.

 

Ο Valentino το περιέγραψε στον Kevin με μια λέξη:

«Δύσκολα».

Και ο Τεξανός σχολιάζει:

«Όταν ο Valentino πήγε στην Ducati ήταν προφανώς μια μεγάλη κίνηση. Μάλλον δεν συνειδητοποίησε ότι η δουλειά θα ήταν τόσο δύσκολη, όσο είναι. Αλλά σίγουρα φαίνεται ότι στο γκαράζ όλοι είναι συγκεντρωμένοι όσο γίνεται και προσπαθούν να κάνουν τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Ο Casey με ίδια μοτοσυκλέτα ήταν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον Nicky, ενώ τώρα ο Vale είναι μαζί με τον Nicky. Έτσι ο Casey προφανώς είχε βρει τον τρόπο να πηγαίνει λίγο καλύτερα με την Ducati από ότι ο Nicky και ο Vale κάνουν τώρα. Αλλά όπως έχω πει, πιστεύω ότι ο Casey είναι ένας από τους μοναδικούς οδηγούς που μπορούν να οδηγήσουν οτιδήποτε».

 

Εμείς να σχολιάσουμε βάσει των παρατηρήσεων του Schwantz ότι η Ducati θα ψάξει να βρει τους ανθρώπους ώστε να σχεδιάσουν και να εξελίξουν παράλληλα μια άλλη λύση, πέρα από το carbon πλαίσιο και ότι όλοι αναγνωρίζουν την αξία του Stoner, τώρα που οδηγεί μια πιο νορμάλ μοτοσυκλέτα!

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi – Melandri: Το τέλος μιας φιλίας!

« Προηγούμενο άρθρο

O Stoner φοβάται τον Lorenzo, o Pedrosa καραδοκεί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα