• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Stoner φοβάται τον Lorenzo, o Pedrosa καραδοκεί!
O Dovizioso μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο!
Νέα 11/08/2011 - 10:32

Στο στρατόπεδο της εργοστασιακής ομάδας της Honda τα πράγματα είναι αισιόδοξα και μαζί μπερδεμένα! Ο Casey Stoner είναι σε καλή ψυχολογία με τα δύο φοβερά προσπεράσματα επί των Pedrosa & Lorenzo στην Laguna Seca, αλλά την ίδια στιγμή ξέρει καλά ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει καθόλου με την διαφορά που έχει στο Πρωτάθλημα και αυτό είναι που μπορεί να φέρει οποιανδήποτε στιγμή το λάθος και την απώλεια του πλεονεκτήματος που έχει. Ενόψει του Αγώνα στην Τσεχία δήλωσε: 

«Μετά ένα σπουδαίο αγώνα στην Laguna αποφασίσαμε να μείνουμε στην California και να επισκεφτούμε κάποιους φίλους και να χαλαρώσουμε λίγο, συνδυάζοντάς το με λίγη προπόνηση. Τώρα αισθάνομαι χαλαρός και έτοιμος για το δεύτερο μισό της σεζόν. To Brno είναι μια πίστα που πάντα μου άρεσε και πιστεύω ότι με τα αποτελέσματα που είχα στο παρελθόν μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε έναν καλό αγώνα εκεί. Έχω δει ότι η Honda μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε όλες τις πίστες, έτσι είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε δυνατοί στο Brno. Το γεγονός ότι είναι μια γρήγορη πίστα με ροή έχει βοηθήσει την Yamaha στο παρελθόν και πιστεύω ότι ο Jorge θα είναι δυνατός εκεί, έτσι θα τον προσέχω. Θα δουλέψουμε στο να ξεπεράσουμε κάποια θέματα που είχαμε σε γρήγορες στροφές σε κάποιες πίστες φέτος και σίγουρα κοιτάζουμε για τη νίκη ή το χειρότερο για κάποιους βαθμούς σημαντικούς για το Πρωτάθλημα». Στην ουσία λοιπόν μας λέει ότι το φαβορί είναι ο Lorenzo και ότι θα προσπαθήσει να μην χάσει από τους ομόσταυλούς του!

 

Από τη μεριά του ο Dani Pedrosa που έχει κερδίσει στις μικρότερες κατηγορίες στην Τσεχία και έχει τρία βάθρα στην μεγάλη, προσβλέπει σε κάτι πολύ καλό:

«Tις δύο και μισή εβδομάδες που πέρασαν πρώτα απ’ όλα ξεκουράστηκα για να χαλαρώσει όλη η περιοχή από τον αυχένα, τα μπράτσα, την πλάτη. Μετά συνδύασα προπόνηση φυσικής κατάστασης με χαλαρωτικές ασκήσεις για να αποφύγω υπερβολική κόπωση της περιοχής. Τώρα προσβλέπω στον ανταγωνισμό και πάλι και να ευχαριστηθώ τους αγώνες μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η μοτοσυκλέτα δουλεύει καλά φέτος και έτσι ελπίζω ότι μπορούμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και να κερδίσουμε αγώνες στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος. Το Brno είναι μια πίστα που μου αρέσει, έτσι το να δώσω τη μάχη για τη νίκη είναι μια πρόκληση για μένα και έχω πολύ δυνατό κίνητρο. Επίσης προσβλέπω στο τεστ του Brno με την μοτοσυκλέτα των 1000cc. Έχασα το πρώτο τεστ στην Jerez λόγω του τραυματισμού μου και θέλω πολύ να δω το πώς δουλεύει η νέα μοτοσυκλέτα». Θα τα δώσει όλα λοιπόν για τη νίκη ο Pedrosa και δεν αποκλείεται να δούμε μια επανάληψη της νίκης στο Sachsenring!

 

O Andrea Dovizioso από την πλευρά του έχει δείξει ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλά σε πίστες σαν το Brno, όπως όλοι θυμούνται από την 2η θέση στο Mugello, που ταιριάζει σαν πίστα με αυτήν της Τσεχίας. Ας δούμε τι είπε:

«Mετά τις διακοπές με την οικογένειά μου στην Σαρδηνία είμαι έτοιμος για το 2ο μισό της σεζόν. Φτάνουμε στο Brno με μεγάλο κίνητρο, αφού θέλουμε να ξεπεράσουμε την απογοήτευση της Laguna. Το Brno είναι μια γρήγορη πίστα, οι στροφές έχουν μεγάλη ακτίνα, έτσι η ταχύτητα μέσα στην στροφή είναι υψηλή. Έχω την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί εκεί, η Honda δουλεύει πολύ καλά και τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν στο οδηγικό μου στυλ επίσης. Είναι παρόμοια με το Mugello και πάμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Casey, ο Dani και ο Jorge θα είναι δυνατοί αντίπαλοι, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε τη μάχη με αυτούς. Είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε στο βάθρο. Αυτός είναι ο στόχος μας». Ένας δυνατός ψυχολογικά Dovi, που μπορεί να κάνει τη ζημιά στον Stoner και να παίξει και πάλι το ρόλο του σε ένα Πρωτάθλημα που ακόμη είναι πολύ ανοιχτό, με δεδομένο μάλιστα ότι η Honda έχει σαν αρχή να μην δίνει εντολές στους οδηγούς της για χάρη της βαθμολογίας.

Ευτυχώς και μπράβο στους Ιάπωνες που λένε ναι στον υγιή και απόλυτο συναγωνισμό!

 

Επόμενο άρθρο »

«Δύσκολα», είπε ο Rossi στον Schwantz!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο «ΜΠΙΛΗΣ ΚΑΝΤΙΛΗΣ» ΣΤΟ ΜΑΤΟΝΕΡΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα